LUDILO BOŠKA I ĐILASA! HULIGANSKI NAPAD NA RTS! Upali u zgradu, polomili vrata, gađali policiju kamenicama! Žandarmerija mirno udaljila sve demonstrante, novinari i zaposleni oslobođeni (KURIR TV)
Foto: Sonja Spasić, Printscreen

sramni haos!

LUDILO BOŠKA I ĐILASA! HULIGANSKI NAPAD NA RTS! Upali u zgradu, polomili vrata, gađali policiju kamenicama! Žandarmerija mirno udaljila sve demonstrante, novinari i zaposleni oslobođeni (KURIR TV)

Politika -

Grupa demonstranata predvođena Boškom Obradovićem i Draganom Đilasom upala je nasilno u zgradu RTS tokom protesta opozicije u Beogradu! Oni su odgurnuli obezbeđenje, razbili vrata i okupirali prostorije RTS. Potom su odbijali molbe policijskih snaga da napuste zgradu!

Žandarmerija je u zgradi, i bez upotrebe sile, udaljila jednog po jednog demonstranta iz zgrade, pa i Obradovića i Đilasa koji su odbijali da odu.

I ministar Stefanović potvrdio je da su svi izvedeni iz zgrade, i to mirnim putem.

- Zgrada je ponovo u rukama radnika i zaposlenih na RTS - kazao je ministar.

Povodom ovog incidenta sutra će se u 12 sati naciji obratiti i predsednik Vučić.

Policija je napravila živu ogradu ispred RTS i ne dozvoljava učesnicima protesta da uđu u zgradu.

Svi učesnici protesta okupljeni su ispred ulaza u Aberdarevoj ulici.

Neki od njih su pokušali ponovo da uđu, ali im nije dozvoljeno.

Inače, jedno lice je privedeno, jer je fizički napalo policajca!

Sve vreme, zbog nasilništva opozicije, novinari i zaposleni bili su zarobljeni u zgradi RTS.

Boško Obradović, lider Dveri, pozivao je građane da uđu u zgradu RTS, verovatno inspirisan današnjim događajima iz Tirane, kada su Albanci napravili haos i krenuli da uđu u zgradu Raminog kabineta nasilno, pa je policija morala da reaguje i spreči haos u državi!

Lider Dveri sve vreme pozivao je na nemire, a tu je i Dragan Đilas, lider opozicije koji se žustro raspravljao i brecao se na urednike RTS.

1 / 4 Foto: Sonja Spasić

Obradović je tražio da se uživo uključi u program RTS, i zahtevao da bez toga neće napustiti zgradu. Tu je bila i organizatorka protesta Jelena Anasonović, ali i političari iz opozicije: Zoran Lutovac, Marko Bastać, Marinika Tepić.

Obradović je rekao da su svi ulazi u RTS otvoreni i pozvao građane da se okupe oko RTS u Takovskoj i poručio da će "večeras" osloboditi RTS.

- Razići se nećemo, bićemo ovde sve dok nam se ne omogući da se uključimo u program. Šta je problem da nas puste da gostujemo dva minuta Dnevniku - rekao je Obradović.

1 / 5 Foto: Sonja Spasić

Obradović je u hodniku zgrade RTS razgovarao sa policajcem, koji mu je rekao da neće biti primenjena sila, ali da takvo njihovo ponašanje nije prihvatljivo. Policijski komandant je u razgovoru sa Draganom Đilasom i Obradovicem tražio da napuste zgradu RTS, što su oni odbili.

Demonstranti su i izlepili prostorije zgrade.

foto: Printscreen

U zgradi su i pripadnici Pokreta ujedinjenih fantoma, koji nose fantomke, i kao da čekaju da naprave haos, javlja izvor sa lica mesta opisujući situaciju vrlo napetom!

foto: Printscreen

Maskirani "fantomi" su inače zdušno uz Dragana Đilasa, pa ne čudi što su tu da podrže haos koji je napravljen u zgradi državne televizije.

foto: Printscreen

Policijska ekipa specijalaca brzo je reagovala i krenula da spreči haos, javlja reporter sa lica mesta.

Oni su zamolili demonstrante da napuste zgradu, što su ovi odbili.

Na policiju su demonstranti ranije bacali i kamenice, a pre ulaska u zgradu demonstranti su bacali jaja na zgradu RTS!

1 / 9 Foto: Sonja Spasić

Vrata na zgradi državne televizije su polomljena!

foto: Kurir

STEFANOVIĆ: Država će reagovati

foto: Printscreen

- Danas se dogodilo nasilje. Vođe protesta su poveli svoje pristalice u RTS, demolirali su ulaz. Pretili su novinarima, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

- Pozivam one građane koji su nasilno ušli u RTS da se mirno raziđu. Hoću da podsetim da kada je Đilas zarađivao milione u saradnji sa RTS, onda im je RTS bio dobar. Država će reagovati. Svako ko je nasilno ušao u RTS će odgovarati. Očigledno kada nema argumenata i kada vas narod ne pridržava onda pribegavate nasilju - kazao je on na vanrednoj konferenciji za novinare.

REAKCIJE

Mihajlovićeva osudila upad lidera Saveza za Srbiju u RTS

Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva SNS, Zorana Mihajlović, osudila je nasilni upad jednog od lidera Saveza za Srbiju, Boška Obradovića i grupe demonstranata u zgradu RTS-a tokom večerašnjeg protesta u Beogradu.

"Jedno su građanski protesti i mirno iskazivanje nezadovoljstva, a nasilje, upadi u televizije i pretnje njihovim zaposlenima su nešto sasvim drugo. Činjenica da je incidente predvodio jedan od lidera Saveza za Srbiju najbolje govori o tome koja je njihova politika", kaže Mihajlovićeva.

Ona je podsetila da, dok su građani mirno iskazivali nezadovoljstvo, opozicioni političari krili su se iza protesta.

Vulin: Ovo rade kriminalci

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je večeras da upad dela demonstranata i lidera SzS u RTS predstavlja nasilje, a ne politiku.

On je rekao da će država raditi svoj posao, "Nema nasilja, nema sile, samo zakon koji važi za sve", rekao je Vulin.

On je istakao da ovo nije politika, već da su u pitanju siledžije.

"Ovo rade kriminalci i fašisti, ovo nije politika, ovo je nasilje", ukazao je Vulin.

Jovičić: Vlast se dobija poverenjem na izborima

Član Predsedništva SNS Aleksandar Jovičić najoštrije je osudio nasilje koje su večeras "takozvani lideri takozvanog Saveza za Srbiju" izazvali sa samo jednim ciljem - da destabilizuju državu i institucije i izazovu strah i paniku među građanima.

"Kada su ovi isti koji su večeras demolirali ulaz zgrade Javnog servisa vređali, pretili i napadali žene, upozoravali smo ih i molili da sa agresijom i primitivizmom prestanu. Vlast se ne osvaja napadom na žene i pretnjama novinarima, vlast se dobija poverenjem građana na izborima", istakao je Jovičić.

Blokada RTS bila je deo plana večerašnjeg protesta opozicije okupljene oko Dragana Đilasa, i već nedeljama se traži ostavka generalnog direktora Dragana Bujoševića, ali i urednika informativnog programa Nenada Lj. Stefanovića.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track