IVICA DAČIĆ: Nasilje nikad ne donosi dobro, ne može se dozvoliti!
Foto: Dado Đilas

šef srpske diplomatije i predsednik sps

IVICA DAČIĆ: Nasilje nikad ne donosi dobro, ne može se dozvoliti!

Politika -

Predsednik SPS Ivica Dačić izjavio je večeras da ta stranka najoštrije osuđuje nasilni upad Saveza za Srbiju u zgradu RTS.

"Svaka slika nasilja je štetna za Srbiju i ona prevazilazi svako političko pravo na okupljanje. Nasilje nikada ništa dobro nije donelo Srbiji i ono se ne može dozvoliti", rekao je Dačić za Tanjug.

On je dodao da se nedostatak političkih ideja i podrške građana ne može zameniti nasiljem.

Ružić: "SPS osuđuje upad u RTS"

Socijalistička partija Srbije najoštrije osuđuje anticivilizacijski, bestijalni i kukavički čin upada razularenih liderčića opozicije u RTS, izjavio je večeras potpredsednik te stranke Branko Ružić.

Ugrožavanje bezbednosti novinara, demoliranje Javnog servisa koji radi u interesu svih građana Srbije, kao i demonstriranje najnižeg nivoa primitivizma definitivno jesu dokaz da su maske pale, saopštio je Ružić.

Funkcioner SPS je naveo da je "nedostatak političke ideje, dezorijentisanost, frustriranost činjenicom da podršku građana nemaju, dovela tzv lidere opozicije do očajničkog pokušaja da kao šačica razularenih pojedinaca pokušaju nasilno da izazovu državni udar i smene legitimno i legalno izabranu vlast".

Očekujemo od državnih organa da se svako nasilje sankcioniše i da se očuva ustavni poredak države Srbije, saopštio je Ružić.

Kurir.rs/Tanjug/Foto: Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track