GRADONAČELNIK BEOGRADA OSUDIO NAPAD NA NACIONALNI SERVIS: U nedostatku argumenata, pojednici su posegli za nasiljem
Foto: Beta/Beoinfo

nasilje demonstranata

GRADONAČELNIK BEOGRADA OSUDIO NAPAD NA NACIONALNI SERVIS: U nedostatku argumenata, pojednici su posegli za nasiljem

Politika -

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić osudio je sinoćnji nasilan upad u zgradu Radio televizije Srbije i naglasio da je tim aktom naneta velika šteta Beogradu i Srbiji, jer je iz Beograda otišla slika nasilja u svet, koja može da utiče na buduće investitore, turiste i međunarodni ugled.

Nasilan upad u zgradu RTS, zastrašivanje zaposlenih i demoliranje vraćaju Srbiju decenijama unazad, navedeno je u saopštenju gradonačelnika Beograda.

"U nedostatku argumenata, pojednici su posegli za nasiljem i zastrašivanjem, kako bi uticali na slobode garantovane Ustavom i zakonom o Javnom informisanju", naveo je Radojičić.

On je naveo i da mu je žao svih zaposlenih na Javnom servisu koji su pretrpeli neprijatnost i strah, ali i svih građana koji su potreseni i uplašeni situacijom koja se dešava u njihovom gradu. Radojičić ističe da se huliganskim ponašanjem ne može osvajati vlast već isljučivo slobodnom voljom građana na izborima.

On je dodao da se razgovorom u demokratskim društvima može doći do konsenzusa, a ne nametanjem manjiskog mišljenja kao jedinog istinitog i ispravnog.

"Zahvaljujući brzom i staloženom reagovanju pripadnika MUP-a sprečena je dalja eskalacija nasilja i teže posledice", zaključio je prvi čovek Beograda.

Nikodijević: Hvala policiji na brzoj intervenciji

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević zahvalio je ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću i pripadnicima MUP-a na profesionalnoj reakciji kojom je ponovo uspostavljen javni red u Beogradu.

"Grad Beograd je zahvalan ministru Stefanoviću i pripadnicima policije koji su profesionalnom reakcijom večeras ponovo uspostavili javni red u Beogradu, zaštitili građane, njihovu imovinu kao i imovinu države i spasili novinare RTS od linča", rekao je Nikodijević.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beta/Beoinfo)

POGLEDAJTE BONUS VDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track