JADRANKA JOKSIMOVIĆ: Upad u RTS ogolio nedemokratsko lice lidera opozicije!
Foto: Zorana Jevtić

reagovanje

JADRANKA JOKSIMOVIĆ: Upad u RTS ogolio nedemokratsko lice lidera opozicije!

Politika -

Sinoćnji upad lidera SZS i pokreta "Jedan od 5 miliona" u zgradu RTS, pokušaj nasilnog zauzimanja Javnog servisa i napad na novinare i zaposlene ogolio je nedemokratsku prirodu i nasilne planove samoproglašenih lidera opozicije, izavila je danas ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović.

"Nasilje kao zamena za argumente i nespremnost na demokratsku utakmicu pokazuje istinske namere ove grupe tzv. predvodnika ideološki razjedinjene opozicije ali koju ocigledno ujedinjuje to što ne razumeju i ne priželjkuju demokratsku i respektabilno osnaženu Srbiju, što su spremni da temeljne demokratske vrednosti i međunarodnu poziciju Srbije u osetljivom trenutku urušavaju zarad partikularnih interesa", istakla je Joksimovićeva.

To se događa nakon decenijskog perioda urušavanja Srbije u kome su opozicioni lideri aktivno učestvovali, ukazala je ona i dodala da je Srbija počela da, uz prednjačeću ulogu predsednika Vučića, dobija obrise ozbiljne države koja se ekonomski stabilizuje, koja reformski napreduje, koja proizvodi stabilnost na unutrašnjem i međunarodnom planu, i koja je danas ugledna, aktivno sarađujuća i odgovorna evropska država.

Oni koji su doneli odluku da unose haos, nemir i nedemokratsko nasilje nad institucijama i građanima i to u okolnostima pojacane potrebe stabilnosti i zajednicke unutrasnje snage nase zemlje u odnosu na izazove koji se postavljaju pred Srbiju, obelodanili su sopstvenu ulogu, naglasila je Joksimovićeva.

"Uverena sam da građani Srbije vecinski i zrelo, imajuci iskustva iz proslosti, prevashodno cene i ocekuju od politickih elita mir, prosperitet i bolju evropsku budućnost Srbije. Ocekujem da će nadležni organi postupiti u skladu sa ovlašćenjima i zastititi demokratske vrednosti u nasoj zemlji", zaključila je ministarka Joksimović.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track