POTPREDSEDNIK SRPSKE LISTE IGOR SIMIĆ: Mitrovčani spremni da krenu u Beograd da brane državne institucije
Foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević

okupljanje

POTPREDSEDNIK SRPSKE LISTE IGOR SIMIĆ: Mitrovčani spremni da krenu u Beograd da brane državne institucije

Politika -

KOSOVSKA MITROVICA - U Kosovskoj Mitrovici, povodom nereda u Beogradu tokom današnjih demonstracija dela opozicije, Mitrovčani su se spontano okupili, spremni da krenu u glavni grad, kako bi, kako kaže potpredsednik Srpske liste Igor Simić, ukoliko je potrebno branili državne institucije.

foto: Beta

"Na današnji dan kada srpski narod na Kosovu i Metohiji obeležava 15 godina od stradanja u pogromu albanskih ekstremista 2004. godine uništavajući sve srpsko pred sobom, danas, i sinoć, imali smo prilike da vidimo da petokolonaši u Beogradu pokušavaju da unište institucije Srbije i pokušavaju da okupiraju legitimnu i legalnu vlast, da preotmu vlast od naroda zarad sopstvenih džepova i sopstvenih interesa", rekao je Simić On dodaje da Srbi sa Kosova i Metohije već 20 godina znaju kako se brane i štite institucije Republike Srbije i Srbija i ističe da su spremni da Srbiju brane i u Beogradu ako je potrebno.

"Spremni smo ako je potrebno da branimo Srbiju od onih koji je doživljavaju kao mesto gde mogu da uzmu novca koliko im je potrebno, a da ih apsolutno nije briga za običan narod", navodi.

foto: Kurir/Zoran Šaponjić

Pozvao je sve Srbe širom centralne Srbije da ne nasedaju na provokacije "petokolonaša - Đilasa, Jeremića, Obradovića i istakao da je potrebno da svi u državi budu jedinstveni više nego ikada kako neprijateljima ne bi dali,kako kaže, povoda da se raduju zbog onoga što se dešava u Beogradu.

Simić ističe da raduje to što je najveći broj - 95 odsto građana centralne Srbije, pre svega Beograda, ali i ostalih gradova, kao i ovde u Kosovskoj Mitrovici "te proteste koje organizuju milioneri apsolutno ignorisao i nije želeo da im da nikakav legitimitet".

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track