UNS:Međunarodne organizacije da osude upad u RTS
Foto: Sonja Spasić

neprihvatljivo

UNS:Međunarodne organizacije da osude upad u RTS

Politika -

BEOGRAD - Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražilo je od Međunarodne federacije novinara, Evropske federacije novinara i Predstavnika OEBS-a za slobodu medija da osude upad grupe protestanata predvođenih opozicionim liderima u Radio-televiziju Srbije.

U obraćanju međunarodnim novinarskim organizacijama, čiji je UNS član, navedeno je da su opozicioni lideri sa grupom od najmanje 100 protestanata upali sinoć u prostorije javnog servisa sa zahtevom da se direktno uključe u vesti, saopšteno je iz udruženja.

foto: Dado Đilas

UNS je podsetio da je u svom sinoćnom obraćanju javnosti od opozicionih lidera i protestanata tražio da mirno napuste medij, da se radi o neprihvatljivom pritisku na novinare, medijske radnike i nezavisnost uređivačke politike RTS-a.

Posle dvosatne blokade, kako je naveo UNS, intervenisala je policija koja je izgurala protestante iz zgrade RTS-a nešto pre 23 sata.

Do preko potrebnog dijaloga u srpskom društvu, ponovio je UNS, ne može doći u atmosferi nasilja i bespravnog zaposedanja zgrade RTS, u prisustvu ljudi u fantomkama i policije, navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track