BILJANA POPOVIĆ IVKOVIĆ: Divljačko i huligansko ponašanje opozicije
Foto: Beta

osuda

BILJANA POPOVIĆ IVKOVIĆ: Divljačko i huligansko ponašanje opozicije

Politika -

BEOGRAD - Državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković najoštrije je danas kao "divljačko i huligansko ponašanje" opozicije, posebno napad na policijske službenike koji svoj posao obavljaju "časno i pošteno u skladu sa zakonom".

"Najoštrije osuđujem divljačko i huligansko ponašanje demonstranata Saveza za Srbiju, predvođenih (Draganom) Đilasom, (Boškom) Obradovićem, (Vukom) Jeremićem i ostalima, koji su danas nasrnuli na časne policijske službenike", navela je u saopštenju za javnost Biljana Popović Ivković.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Sonja Spasić

Ona je istakla da su "policajci, koji svoj posao obavljaju časno i pošteno u skladu sa zakonom, provocirani i omalovažavani, varvarski napadani pesnicama, suzavcem i noževima, a Đilasove pristalice potom su upotrebile i sve što im je došlo pod ruku, kamenice, flaše i druge predmete".

Državna sekretarka MUP-a ocenila je da "to nije miran, građanski, a ni demokratski protest, kako tvrdi Dragan Đilas, jer ništa nije ni mirno ni demokratski u nasilnom upadu, razvaljivanjem vrata, u medijsku kuću, zastrašivanju novinara, uništavanju imovine i šutiranju policijskih službenika".

"Građani Srbije ne žele ovakve scene nasilja i mržnje u jednom pristojnom i demokratskom društvu kakvo je Srbija, niti ćemo dozvoliti huligansko rušenje institucija naše države", zaključila je Popović Ivkovićeva.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track