LJAJIĆ: Radikalizacija protesta šalje lošu sliku o Srbiji
Foto: Zorana Jevtić

reagovanje

LJAJIĆ: Radikalizacija protesta šalje lošu sliku o Srbiji

Politika -

Radikalizacijom protesta i upadom u institucije ne samo da se neće rešiti nijedan problem nego će se povećati tenzije u društvu, ocenio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i dodao da ostrašćenost koja se pokazuje može samo voditi ka produbljivanju podela u zemlji.

Ljajić je za Sputnjik rekao i da zahtevi za ostavkama koje opozicija traži su potpuno nerealni, pošto se, kaže, smena vlasti može vršiti isključivo na izborima.

"Revolucionarni odlazak ili dolazak na vlast nije primeren zemljama sa iole demokratskim tradicijama, posebno ne u 21. veku, i naročito ne u državama koje pretenduju da postanu članice EU", rekao je Ljajić.

Prema njegovim rečima, protesti jesu demokratsko pravo, ali njihova radikalizacija samo može suziti prostor za bilo kakav dijalog.

"Što je najgore, šalje se loša slika o zemlji i stvara se utisak o nestabilnosti, a to nije dobro ni sa političkog ni sa ekonomskog stanovišta, jer će nas onda investitori zaobilaziti u širokom luku", primetio je ministar.

Ljajić kaže da bilo kakva poređenja aktuelnih protesta sa 5. oktobrom nisu utemeljena jer je tada, podseća, branjena pobeda ostavarena na izborima, a sada se traže smene legalno i legitimno izabranih predstavnika vlasti.

"S obzirom na to da ulazimo u izbornu godinu, izbori bi svakako bili najbolji način da se proveri podrška i vlasti i opozicije", zaključio je Ljajić.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track