SNS ŠABAC: Sramno ponašanje gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića na protestima! Osloboditi medije u Šapcu!
Foto: Preentscreen

SNS ŠABAC: Sramno ponašanje gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića na protestima! Osloboditi medije u Šapcu!

Politika -

ŠABAC - Gradski odbor SNS-a iz Šapca osudio je danas ponašanje gradonačelnika tog grada Nebojše Zelenovića, zato što je, kažu, na protestima u Beogradu uništavao državnu imovinu, napadao policajce, lomio i rušio ogradu kod Predsedništva i jurišao na RTS.

"Na skandalozno ponašanje šabačkog čelnika ukazali su nam, još u subotu uveče, brojni građani Šapca, šokirani snimcima na kojima se jasno vidi gradonačelnik jednog velikog grada dok se sramno ponaša prema državnim institucijama", navodi se u saopštenju Gradskog odbora.

U saopštenju se kaže da je posebno licemerno da "o slobodi medija govori onaj ko svakodnevno cenzuriše SNS u Šapcu, uskraćujući građane za istinite informacije i koristi medije poput RTV Šabac za svoju ličnu promociju".

Srpska napredna stranka podseća u saopštenju da je Zelenović osuđen jer je, kažu, proneverio pet miliona evra iz lokalnog budžeta za 2015. godinu.

U saopštenju se dodaje da su se zbog niza mahinacija pred sudom našli i prvi saradnici gradonačelnika Šapca.

"Sada, taj isti Zelenović ruši ogradu oko Predsedništva, stoji pored tajkuna Dragana Đilasa", a povodom toga što, kažu, Zelenović predsednika Srbije naziva lopovom, iz Gradskog odbora pitaju: "Gospodo iz DOS-a ko je ovde lopov? Da li vi koji ste poharali Srbiju, uništivši između ostalog šabačku 'Zorku' i desetine uspešnih fabrika samo u Šapcu ili oni koji dovode strane investitore, upošljavaju građane, brinu o sutrašnjici?" Gradski odbor, između ostalog, konstatuje u saopštenju, da je Šabac koji se nekada nazivao "malim Parizom", zbog krađa, zloupotreba i kako ističu, neviđenih mahinacija sada postao zadnja, a ne prva varoš Srbije.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track