Najnovije vesti

JEREMIĆ OPET PRETI NASILJEM: Blokiraćemo puteve, institucije, fakultete!
Foto: Youtube printscreen

jedan od lidera Saveza za Srbiju

JEREMIĆ OPET PRETI NASILJEM: Blokiraćemo puteve, institucije, fakultete!

Politika

BEOGRAD - Predsednik Narodne stranke i jedan od lidera Saveza za Srbiju (SzS) Vuk Jeremić najavio je "naredni nivo" u protestima u Beogradu i drugim gradovima Srbije, što bi, prema njegovim rečima, podrazumevalo razne forme građanske neposlušnosti.

On je, gostujući na TV Naša, rekao da u ovom trenutku ne želi da saopšti šta se sve planira u narednom periodu.

"Ovo nije poslednji nivo, biće i narednih nivoa. Ja bih voleo da se Aleksandar Vučić sutra ujutru probudi i da kaže da će drugačije da se postavi. Mislim da to nije verovatno. Zbog toga mislim da će ovi protesti prelaziti na sve viši nivo koji će u jednom trenutku početi da podrazumeva razne forme građanske neposlušnosti, poput blokiranja saobraćajnica, institucija, prekida nastave na univerzitetima.... Ne bih da saopštavam režimu šta sve planiramo. Možda će se sve to dogoditi i pre 13. aprila", istakao je Jeremić.

Podsetimo, protesti u režiji ljotićevcva Boška Obradovića i Dragana Đilasa i Vuka Jeremića prešli su u domen nasilja kada su demonstranti u subotu upali u zgradu RTS-a, gde su vređali i napadali novinare zašto što im se ne sviđa njihov način izveštavanja. Intervenisala je policija, izbacila je huligane, a nekoliko njih je uhapšeno.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...