PREDSEDNIK DSS MILOŠ JOVANOVIĆ ZA KURIR: Protesti idu u lošem smeru!
Foto: Marina Lopičić

intervju

PREDSEDNIK DSS MILOŠ JOVANOVIĆ ZA KURIR: Protesti idu u lošem smeru!

Politika -

- Unošenje motorne testere totalno je nepromišljeno, to je budalaština, rekao je Jovanović

Lider DSS Miloš Jovanović u intervjuu za Kurir kaže da podržava proteste i razume nezadovoljstvo stanjem u društvu. On ističe da DSS nikada nije dobio odgovor ni na jednu sugestiju od ljudi koji delimično vode proteste i da nije jasno ko ih vodi.

- Hteli smo da se tačno zna ko organizuje proteste i da se jasno definiše nekoliko konkretnih zahteva koji se tiču izbornih odnosa i medijskih uslova. Ništa od toga nije urađeno, sve je razbarušeno. Protesti idu u lošem smeru, postoji veliki rizik da se to malo probuđene energije potroši - kaže Jovanović za Kurir.

Šetate li vi subotom?

- Bio sam ukupno dvaput.

A članovi DSS?

- Po slobodnom nahođenju. Mogu vam reći da neki koji su išli ne vide tačno ishod koji treba da se postigne.

Ko po vašem mišljenju najviše koči proteste?

- Nisam siguran da je reč o kočenju, prosto nisu dobro promišljeni i mislim da tu ima mnogo babica. Ispostavilo se da ovaj upad u RTS nije bio dogovoren, sve je bilo preuranjeno. Ne sme nešto tako da se radi nedogovoreno.

Kako vi gledate na upad u RTS?

- Uzrok je nezadovoljstvo i građana i opozicije slikom na RTS. Mislim da sada nije vreme za radikalizaciju, ali meni je tu veći utisak ta neorganizovanost.

A na unošenje motorne testere?

- To je totalno nepromišljeno, to je budalaština.

Hoćete li se pridružiti protestu 13. aprila?

- To ćemo tek videti s obzirom na razvoj okolnosti. Poziv na adresu DSS da se priključi protestima 13. aprila koji je upućen preko Fejsbuka neozbiljan je. Neko vas pozove na protest gde su već definisani zahtevi, a da se nisu ni konsultovali u vezi sa zahtevima. Ja, koji bih najviše voleo da SNS ode sa vlasti, nisam siguran da je taj zahtev legitiman jer je Aleksandar Vučić izabran na izborima na kojima smo svi učestvovali. Dali smo mu legitimitet.

Na čemu DSS trenutno radi?

- DSS sprema događaj za 24. mart ispred Predsedništva, otkrivamo spomenik, skulpturu u Pionirskom parku, to će biti više jedan performans u vezi sa NATO agresijom i politikom ove vlasti prema Kosovu.

(Milka Radović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track