MLADIĆEV SIN O PRESUDI KARADŽIĆU: Ovo neće doneti pravdu i neće doprineti smirivanju situacije, možda i naprotiv
Foto: Zorana Jevtić

reakcija

MLADIĆEV SIN O PRESUDI KARADŽIĆU: Ovo neće doneti pravdu i neće doprineti smirivanju situacije, možda i naprotiv

Politika -

Darko Mladić, sin haškog osuđenika Ratka Mladića, izjavio je danas da je presuda kojom je Radovan Karadžić pred Haškim tribulanom osuđen na doživotnu robiju, za žaljenje i da neće doprineti smirivanju situacije, već sasvim suprotno.

On je za televiziju Pink rekao da se u slučaju Karadžića žalbeno veće vodilo istim rezonom kao i prethodno veće koje je donelo provostepenu presudu, a kada mu je izrečena kazna od 40 godina zatvora.

"Ova presuda neće doneti ono što je potrebno da se postigne ovakvim presudama, ni pravdu, a ni pomirenje, nego će nastaviti kontravereze oko rata u Bosni i neće doprineti smirivanju situacije, možda i naprotiv", rekao je Darko Mladić.

On je rekao da je u žalbenom postupku njegovog oca nešto drugačija situacija i u samoj presudi i u samoj argumenataciji.

"Mislim da posle ove presude Karadžiću, značaj efikasne i dobre odbrane u slučaju Ratka Maldića raste i da ćemo uložiti dodatne napore i obratiti se svima koji mogu da pomognu, da presuda u slučaju Ratka Mladiića bude značajno dugačija od ove koju je Karadžić dobio kao konačnu", rekao je Mladić.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track