LUKA KARADŽIĆ PONOSAN NA SVOG BRATA RADOVANA: Bio sam optimista, a onda sam se čuo sa njim veče pred presudu...
Foto: Dragana Udovičić

reakcija

LUKA KARADŽIĆ PONOSAN NA SVOG BRATA RADOVANA: Bio sam optimista, a onda sam se čuo sa njim veče pred presudu...

Politika -

Luka Karadžić, brat Radovana Karadžića, izjavio je da se posle doživotne kazne koju je sud u Hagu dao njegovom bratu, oseća pun gorčine.

"Bio sam optimista pred ovo, mada sam se plašio najgoreg, ali nisam očekivao da dobije to što je dobio. Sinoć kada smo se čuli, pitam ga kakvo je ovo veće, nema Antonetija. On mi kaže, ovo je maltene Meronovo veće. I već mi je sinoć optimizam malo splasnuo", kaže Karadžić .

Luka Karadžić je ponovio stav da je Haški tribunal nelegalan i nelegitiman i istakao zasluge svog brata za stvaranje Republike Srpske.

„Mi smo ponosni na njega, srpski narod je ponosan na njega, Radovan je svetla istorijska ličnost, njegovom zaslugom je stvorena Republika Srpska. Oni mogu da rade šta hoće. Što narod kaže, u njihovim je rukama i glava i sablja“, navodi Karadžić.

Pretresno veće Mehanizma za krivične sudove u Hagu u drugostepenom postupku osudilo je Radovana Karadžića na doživotnu kaznu zatvora zbog genocida, zločina protiv čovečnosti i kršenja zakona i običaja ratovanja u BiH.

(Kurir.rs/Sputnjik Srbija/Foto: Dragana Udovičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track