RASULO U SAVEZU ZA SRBIJU! Đilasovci zaratili zbog Karadžića! Puca koalicija Boška i Đilasa!
Foto: Beta

neslaganje

RASULO U SAVEZU ZA SRBIJU! Đilasovci zaratili zbog Karadžića! Puca koalicija Boška i Đilasa!

Politika -

Obradović ne priznaje Haški tribunal i presudu, a Jerkov, Božović i Trifunović je veličaju

Članovi Saveza za Srbiju i opozicija pokazali su da se ne slažu ni oko presude Radovanu Karadžiću. Tako je, s jedne strane, lider Dveri i jedan od predvodnika SZS Boško Obradović, koji ne priznaje Haški tribunal ni njegove presude, a s druge strane su predstavnici Demokratske stranke i Pokreta slobodnih građana, koji pozdravljaju ovu presudu. Ova presuda je samo jedan od pokazatelja da opozicija nikako ne može da nađe zajednički jezik.

Nastavak NATO bombardovanja

- Nepravda boli! Kada će odgovarati ratni zločinci i masovne ubice Klinton, Šreder, Bler, Solana, Tači, Haradinaj, Gotovina, Orić... Presuda Radovanu Karadžiću nije ništa drugo nego nastavak NATO bombardovanja drugim sredstvima. Ne priznajem antisrpski haški sud, niti njegove presude - napisao je Obradović na Tviteru. Sudeći prema drugim komentarima opozicionih predstavnika, lider Dveri je usamljen u svom razmišljanju. S druge strane, potpredsednica DS Aleksandra Jerkov oglasila se i rekla da je krivica uvek individualna, a da zločinci imaju ime i prezime, a da je jedno od tih imena Radovan Karadžić. S njom se složio i poslanik DS Balša Božović, koji je rekao da presuda Karadžiću pruža deo pravde žrtvama, da nije osuđen srpski narod, već Karadžić i politika koja je stajala iza njega. Pokret slobodnih građana s Trifunovićem na čelu takođe je pozdravio presudu Karadžiću, kao i bivši predsednik DS Dragan Šutanovac. A onda je došlo i do neslaganja Đorđa Vukadinovića, Balše Božovića i Dragana Šutanovca u vezi sa tezom da li je presudom pravda zadovoljena i da li je Karadžić ratni zločinac ili nije.

Puca koalicija

Analitičar Branko Radun za Kurir kaže da ova koalicija puca, da je sa tako različitim stavovima nestabilna i neodrživa.

- Boško je svestan da bi drugačije mišljenje urušilo pozicije opozicije, a i pod velikim je pritiskom svojih birača i ljudi iz Dveri da napusti Savez za Srbiju. Ako postoje tako velike razlike u stavovima, a postoje, oni bi trebalo da se raziđu ili da neko pristane na nečiji drugi stav. Pre će biti da će Boško popustiti u svom stavu nego da ovi drugi promene svoj. Njihovi stavovi su skandalozni, nisu svesni da su ovakvim stavovima sebi pucali u noge. Mislim da žele da dobiju poen u ambasadama, a voleo bih da se izjasne i Jeremić i Đilas - rekao je Radun.

Neuzvraćena ljubav! Obradović bio zaljubljen u Bojanu Maljević

Lider Dveri priznao je na Tviteru da je sa 18 godina bio zaljubljen u glumicu Bojanu Maljević. Međutim, sudeći po njenom stavu prema lideru Dveri i izjave da ne ide na proteste upravo zbog njega, ova ljubav izgleda nije obostrana.

- Kada sam imao 18 godina, bio sam zaljubljen u Bojanu Maljević zbog kultnog filma "Ni na nebu, ni na zemlji" - manifesta svih naših moralnih propasti. Možda sam luzer kao moj kolega Stole iz tog filma i sve stavljam na kocku, ali ne mogu da se pomirim s tim da živimo u laži - napisao je Obradović.

(Kurir.rs/M.R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track