Najnovije vesti

MONTEVIDEO, DAČIĆ TE VIDEO:   Slikao se s turistima iz Beograda, Urugvajcem u dresu Kraljevine Jugoslavije, a onda iz kese izvadio poklon i rekao ovo da se naplati Tončevu! (VIDEO)
Foto: Ministarstvo spoljnih poslova Srbije

šef srpske diplomatije u muzeju fudbala

MONTEVIDEO, DAČIĆ TE VIDEO: Slikao se s turistima iz Beograda, Urugvajcem u dresu Kraljevine Jugoslavije, a onda iz kese izvadio poklon i rekao ovo da se naplati Tončevu! (VIDEO)

Politika

MONTEVIDEO - Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji boravio u zvaničnoj poseti Urugvaju, sastao se u Montevideu se sa svojim kolegom, ministrom inostranih poslova te zemlje Rodolfom Nin Novoom.

1 / 5 Foto: Ministarstvo spoljnih poslova Srbije

Dva ministra razmenila su mišljenja o aktuelnim bilateralnim pitanjima sa posebnim akcentom na saradnju u međunarodnim organizacijama, ekonomskoj saradnji i budućim projektima, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Konstatovan je obostrani interes za intenziviranje kontakata na svim nivoima, pre svega ekonomske saradnje, i razmene iskustava u delu gde možemo preneti pozitivna iskustva.

foto: Ministarstvo spoljnih poslova Srbije

Nin Novoa je upoznao Dačića sa stavovima Urugvaja o krizi u Venecueli, njihovim inicijativama u saradnji sa drugim zemljama, specijalno Meksikom, istakavši da je neophodno poštovati međunarodno pravo i nemešanje u unutrašnje stvari.

foto: Youtube Printscreen

Dva ministra su se složila da je neophodno da se bilateralne političke konsultacije odvijaju uobičajenom dinamikom i da treba raditi na sadržajnoj agendi koja bi dovela do zvanične posete ministra inostranih poslova Urugvaja Srbiji.

Tokom boravka u Montevideu ministar je posetio stadion "Sentenario" i Muzej fudbala gde je, u prisustvu visokih zvaničnika i predstavnika vlasti i uglednih sportista, primio simbolični poklon - kopiju fudbalske lopte kojom je igran prvi Mundijal.

foto: Youtube Printscreen

Tom prilikom obišao je muzej, stadion i čuveni toranj sagrađen povodom prvog Mundijala, dodaje se u saopštenju.

foto: Youtube Printscreen

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...