STEFANOVIĆ: Nismo očekivali da će oni NASILNO UPASTI U RTS! To je ludačka ideja
Foto: Printscreen/Pink

palata srbije

STEFANOVIĆ: Nismo očekivali da će oni NASILNO UPASTI U RTS! To je ludačka ideja

Politika -

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obratio se javnosti na konferenciji za novinare u Palati Srbija.

IZ OBRAĆANJA MINISTRA STEFANOVIĆA

13.43 - Poručujem svim pripadnicima policije - svako ko napadne policajca, ko god to bio, odmah lisice na ruke pa kod tužioca.

13.33 - I ja sam protestvovao pred RTS dok sam bio opozicija. Ali nisam imao ideju da upadnem u RTS i da ga spalim.

Niko neće nasilno upadati u televizije, bilo da je to RTS, Pink, N1... Manite se medija, bavite se onim što imate da ponudite građanima. Ako imate šta da ponudite. Ali to nisam čuo.

13.30 - Ljudi, normalno protestujte. Što bi nama smetalo da bilo ko od njih protestuje i da kaže šta misli.

Ali nema nasilja.

Nemojte nikome da pretite, nemojte ništa da lomite. Niko nije ni predpostavio da bi oni mogli nasilno da upadnu u RTS. To je ludačka ideja da to uradite.

13.28 - Nikome neće biti dozvoljeno da blokira auto-put. Nek neko razmišlja možda o tome ali im kažem da ni slučajno to ne pokušavaju. To nikome neće biti dozvoljeno.

foto: Printscreen/Pink

13.17 - Najnoviji primer zloupotrebe policije je izjava jednog od predstavnika opozicije Uroša Savića da 48 sati dok je bio u policijskom zadržavanju nije dobio ni hranu ni vodu.

Kad vi tako nešto pročitate, vi biste pomislili sve najgore o policiji. Ali evo kako je zaista bilo.

Savić je priveden zbog upada u RTS i njemu je uručeno rešenje. Nakon pola sata odlazi Savićev advokat. Posle toga Savić se žali na mučninu, odvode ga u Urgentni gde se obavljaju svi pregledi i vraćaju ga nazad.

Uveče dobija sendvič koji je pojeo. Naravno da kad je tražio da pije vode da mu je bilo dozvoljeno. Sutradan je dobio doručak. I on posle tvrdi kako nije ni jeo ni pio.

A kada je bio na razgovoru sa policajcima oni su ga ponudili čak i čokoladom a dozvolili su mu da zapali i cigaretu.

13.15 - Naravno da su oni upali u RTS, naravno da su pritiskali i pretili novinarima.

Ponavljam, neću dozvoliti da niko ponižava policiju.

13.14 - Neću dozvoliti da policajci budu žrtve samo zato što Obradović i Đilas nemaju politički program.

13.11 - Šta znači ono kada predstavnici SZS pribijaju novinare RTS uza zid, šta znači ona rečenica - Sada ćete nas odvesti do režije! I to nije pretnja? Meni nije normalno da neko ulazi nasilno sa nožem i testerom.

Pitajte te ljude koji su tog dana bili u RTS dok je Boško vikao - Upadnite u svaku kancelariju.

foto: Printscreen Kurir Tv

13.09 - Isti taj Đilas je u obraćanju na RTS, u vreme kad je imao unosne poslove sa tom kućom i kada je bio na vlasti, tražio je dugogodišnje zatvorske kazne za tu kako on kaže decu koja su ušla u zgradu Javnog servisa.

Znači kada je on bio na vlasti ta deca koja su upala u RTS treba da dobiju dugogodišnje kazne a sada kada nije na vlasti ispada da policajce treba ponižavati.

13.07 - Neću dozvoliti da ijedan političar zbog svojih političkih poena maltretira pripadnike policije. Jedan od lidera SZS Dragan Đilas je čak zapretio ukidanjem Žandarmerije.

On je rekao da Žandarmerija neće postojati kada oni dođu na vlast.

I sada pripadnici Žandarmerije i njihove porodice treba da strepe da će neko kad dođe na vlast da ih ukida samo zato što su oni radili svoj posao.

13.05 - Ne želim nikada da dozvolim da pripadnici policije osećaju bilo kakav vid političkog pritiska niti da ih bilo ko ometa dok rade svoj posao. Oni su 24 sata na usluzi građanima Srbije. Više od 500 policajaca je dalo život za ovu zemlju od 1991. do sada.

Kurir.rs/Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track