ĐILAS I JEREMIĆ LICEMERI: Nekad promovisali kredite u švajcarcima, navukli ljude da se zaduže, a sad ih navodno podržavaju
Foto: Nebojša Mandić, Dragana Udovičić

Koriste zadužene građane

ĐILAS I JEREMIĆ LICEMERI: Nekad promovisali kredite u švajcarcima, navukli ljude da se zaduže, a sad ih navodno podržavaju

Politika -

Savez za Srbiju koji predvode Dragan Đilas i Vuk Jeremić ne biraju način da prikupe političke poene.

Oni su sada podržali proteste Udruženja građana zaduženih u švajcarskim francima, iako su za vreme svoje vladavine iste te kredite lično promovisali i dozvolili "legalnu pljačku naroda"!

Time su pokazali svoje licemerje, ali i da ne biraju sredstvo političke borbe.

- Kada su videli da im opada politički rejting posle skandala sa upadom u RTS i neredima ispred Predsedništva, vođe protesta i Saveza za Srbiju pošto poto pokušvaju da se predstave kao lideri koji brinu o građanima. Tako su i rešili da podrže građane zadužene u švajcarcima, jer su ih videli kao potencijalno glasačko telo, iako su za vreme svoje vladavine lično promovisali ove katastrofalne kredite - priča naš izvor.

U saopštenju Saveza za Srbiju navodi se da podržavaju zahtev da Vrhovni kasacioni sud ujednači negativnu praksu prema kamatama u toj valuti. Oni ističu da više od 25.000 porodica očekuje reakciju države i rešenje tog problema koji predstavlja vid organizovane pljačke naroda.

- Ti krediti su neprihvatljiv vid otimanja od građana - stoji u saopštenju.

Ekonomsita Ivan Nikolić kaže za Kurir da ne treba mešati politiku i ekonomiju, ali da se predstavnici SzS ipak ne libe da to urade.

- Oni su očigledno došli do tog nivoa kada se hvataju za slamku, pa makar to nemalo nikvog politčkog smisla. Sećamo se kakve su oni ranije odluke donosili i ko je bio na čelu monetarnih vlasti u trenutku kada je nastao problme sa švajcarcima. Oni tim pokušavaju da pridobiju par glasova, ali građanski problem treba izolovati od te njihove ambicije - kaže Nikolić.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track