Najnovije vesti

NENAD POPOVIĆ: Srbija nikada neće postati član NATO-a
Foto: Vlada Srbije

narod to neće dozvoliti

NENAD POPOVIĆ: Srbija nikada neće postati član NATO-a

Politika

BEOGRAD - Srpski narod nikada neće dozvoliti da Srbija postane član NATO-a, izjavio je danas je ministar za inovacije i tehnološki razvoj i lider srpske narodne partije (SNP), Nenad Popović.

On je, na panel diskusiji "Vojna neutralnost kao garant stabilnosti i bezbednosti Republike Srbije", koju je povodom 20. godišnjice NATO agresije na Srbiju organizovala SNP, istakao da je NATO pakt izvršio vojnu agresiju na Srbiju samo sa jednim ciljem - da se od Srbije otme Kosovo.

foto: Promo

"Danas vidimo da je ta agresija bila neuspešna, jer je Kosovo ostalo srpsko. Kosovo će biti srpsko dok god imamo Ustav Srbije i Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija", istakao je Popović.

On je izrazio zahvalnost Rusiji i predsedniku Vladimiru Putinu na principijelnoj podršci koju Rusija pruža očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije po pitanju Kosova.

"Zahvaljujući Rusiji, Rezolucija 1244 ostala je na snazi, a lažna država Kosovo, pored svih pritisaka pojedinih zapadnih zemalja, nije primljena u Unesko i Interpol", naveo je Popović.

On je dodao da je srpski narod zahvalan Putinu na tome što je tokom nedavne posete Beogradu jasno ukazao da će Rusija nastaviti da podržava Srbiju po pitanju Kosova i da komporomis Srba i Albanaca mora da bude zasnovan na Rezoluciji 1244.

foto: Foto EPA

"Srbija se zalaže za kompromis, ali taj kompromis mora da bude u okviru Ustava Srbije i Rezolucije 1244", naglasio je Popović.

On je ocenio da se velika većina građana, prema njegovim rečima, njih preko 90 odsto, protivi članstvu Srbije u NATO-u.

"Za nas u Srbiji je nezamislivo da kao članica NATO pakta šaljemo srpske vojnike na granice Rusije, da se gledaju sa ruskim vojnicima preko nišana. Srpski vojnik se zajedno sa ruskim vojnikom kroz čitavu našu istoriju borio na istoj strani, rame uz rame, protiv nacizma i onih koji su želeli da unište naše pravoslavne vrednosti", ukazao je Popović.

On je naveo da srpski narod poštuje svoju tradiciju.

"Mi slavimo 9. maj kao Dan pobede, naši mladi koračaju u Besmrtnom puku, čuvajući sećanje na svoje predake koji su, zajedno sa našom ruskom braćom, položili živote da bi ceo svet danas živeo slobodno. To su vrednosti u koje verujemo i koje delimo sa bratskim ruskim narodom", istakao je Popović.

foto: Ministarstvo za inovacije

On je upozorio da bi ulazak u NATO značio gašenje tih vrednosti istakavši da srpski narod to nikada neće dozvoliti.

Na panelu "Vojna neutalnost kao garant stabilnosti i bezbednosti Republike Srbije", pored ministra Popovića, učestvovali su i general Mitar Kovač, član predsedništva Srpske narodne partije, Đuro Bilbija, novinar i publicista, i Željko Injac, politički analitičar.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...