ŠETNJA POVODOM 20. GODINA OD BOMBARDOVANJA: Vojislav Šešelj zapalio zastave EU i NATO (FOTO)
Foto: AP/Marko Drobnjaković

ŠETALI U BEOGRADU

ŠETNJA POVODOM 20. GODINA OD BOMBARDOVANJA: Vojislav Šešelj zapalio zastave EU i NATO (FOTO)

Politika -

Srpska radikalna stranka (SRS) organizovala je danas, povodom 20 godina od NATO bombardovanja SRJ, protestnu šetnju čiji je početak obeležio predsednik stranke Vojislav Šešelj paljenjem zastava Evropske unije i NATO alijanse.

Pre šetnje, Šešelj je okupljenima kazao da se pre 20 godina desilo divljačko zločinačko bombardovanje srpskog naroda i ubijanje srpske dece.

foto: AP/Marko Drobnjaković

Kako je rekao, NATO pakt je agresorski pakt koji je prvi put svoju zločinačku misiju iskalio nad Srbima u Republici Srpskoj i Srbiji.

"Nikada to ne smemo zaboraviti i nikada nećemo oprostiti, nikada srpskom narodu neće pasti na pamet da se učlani u tu organizaciju, da bi nas ucenjivali da napadamo druge narode", rekao je Šešelj.

Lider SRS je istakao da Srbija nema šta da traži u EU jer je većina članica Unije i članica NATO-a te dodao da su tamo koncentrisani najgori srpski neprijatelji.

"Postoji samo jedan put za Srbiju i srpski narod, a to je put na istok i integracija sa Rusijom i savez ODKB", rekao je lider radikala.

Šešelj je rekao da je doživotna kazna zatvora Radovanu Karadžiću u Hagu doneta bez dokazane krivice za, kako kaže, izmišljeno krivično delo genocid.

foto: AP/Marko Drobnjaković

Na čelu protestne kolone koja je krenula iz Knez Mihailove ulice razvijen je transparent "EU plus NATO jednako srpski neprijatelji", a protestna šetnja završena je kod Predsedništva na Andrićevom vencu gde su funkcioneri SRS ostavili knjige za predsednika Vučića.

Tokom šetnje učesnici su uzvikivali "Srbija, Rusija, ne treba nam Unija", a u jednom trenutku zapaljene su i baklje.

Protestna šetnja SRS, koju je sve vreme obezbeđivala policija, završena je bez incidenata.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja