VUČIĆ U NIŠU: Naš narod na Kosovu i Metohiji nećemo ostaviti na cedilu
Foto: Printscreen

nikom da ne padne na pamet

VUČIĆ U NIŠU: Naš narod na Kosovu i Metohiji nećemo ostaviti na cedilu

Politika -

NIŠ, 24. marta (Tanjug) - Nadamo se da nikome neće na pamet da padne da Srbe na Kosovu i Metohiji ubija i proteruje, a u protivnom, naš narod nećemo, ne smemo i ne možemo da ostavimo na cedilu, poručio je večeras u Nišu predsednik Srbije Aleksandar Vučić, uz reči "slušajte me, pažljivo".

Na 20. godišnjicu od agresije, rekao je predsednik Srbije u obraćanju na obeležavanju 20. godišnjice od početka NATO agresije, izražavamo zahvalnost najboljima među nama - "a, to su Srbi na KiM, koji čuvaju svoje ognjište i svoje srpsko ime i prezime".

"Tokom svog istorijskog trajanja Srbija se više puta kao ptica feniks dizala i oporavljala", istakao je on.

foto: Ana Paunković

Oporavila se od sankcija 90-ih, od pustoši i užasa koji su ostali iza bombardovanja i unutrašnje pljačke zemlje posle 5. oktobra.

"Danas s ponosom možemo da kažemo da je pametni i dobri narod Srbije veran rodoljubivim idealima predaka i posvećen budućnosti svoje dece i pokrenuo Vaskrs otadžbine. Na tom putu budućnosti i napretka niko je neće zaustaviti", rekao je on.

Poručio je da Srbija ne želi u NATO i da je vojna neutralnost naš prirodni izbor.

"Hoćemo da budemo svoj na svome i ništa više, nikome ne pretimo ali Srbija je danas desetostruko jača nego 1999. i dvadesetostruko jača nego 2008. godine " zaključio je on.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track