SKUPŠTINA POČELA POSLANIČKIM PITANJIMA: Ko o čemu, Šešelj o Rasimu, a evo za šta ga sad proziva! Danas u 15.15 glasanje o finansiranju Vojvodine
Foto: Marina Lopičić

poslanici nastavili rad

SKUPŠTINA POČELA POSLANIČKIM PITANJIMA: Ko o čemu, Šešelj o Rasimu, a evo za šta ga sad proziva! Danas u 15.15 glasanje o finansiranju Vojvodine

Politika -

BEOGRAD - Skupština Srbije nastavila je danas rad postavljanjem poslaničkih pitanja a potom je završila raspravu o amandmanima na Predlog zakona o finansiranju Vojvodine i Predlog rezolucije o Vojvodini koju su podneli poslanici opozicione Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenada Čanka.

Glasanje je zakazano za danas u 15.15.

Poslanici vladajuće koalicije neće podržati zakono o finansiranju Vojvodine, a u raspravi u načelu, ali i o amandmanima nisu učestvovali opozicioni poslanici okupljeni oko Saveza za Srbiju. Vlada Srbije i nadležni odbori još ranije su odbili predloge Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Šešelj opet o Ljajiću, SDPS: Šešeljeve "budalaštine"

Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke (SRS) u Skupštini Srbije Vojislav Šešelj postavio je danas pitanje ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću da li zna da "potpredsednik Vlade Rasim Ljajić kriminalnim radnjama kupuje celi Novi Pazar". Šešelj je u danu kada se u parlamentu postavljaju poslanička pitanja rekao da je, između ostalog, jedno ugostiteljsko preduzeće iz Novog Pazara čim je, kako kaže, Ljajić došao na vlast, prodato za 1,2 miliona evra, a u svom sastavu ima na desetine objekata. "Bačevac, piši", obratio se Šešelj iz klupe poslaniku Ljajićeve Socijaldemokratske partije Srbije ( SDPS) Muameru Bačevcu.

"Što se tiče ovih budalaština od (Vojislava) Šešelja, na njih više nemam nikakav komentar, odgovorio mu je Bačevac u parlamentu.

I ranije je bilo "varnica" između radikala i SDPS, jer je lider SRS rekao da je Rasim Ljajić vođa jednog od najjačih narko-kartela, što su u SDPS odbacili, optužili Šešelja, a i ministar Nebojša Stefanović je u parlamentu rekao da MUP nema takva saznanja.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track