VUČIĆ O RAMUŠU I SMENI SRPKINJE VESNE: Haradinaj prezire Srbe i čini sve da se dodvori američkim gazdama
Foto: Predsedništvo

posle najnovijih dešavanja u prištini

VUČIĆ O RAMUŠU I SMENI SRPKINJE VESNE: Haradinaj prezire Srbe i čini sve da se dodvori američkim gazdama

Politika -

BEOGRAD - Kosovski premijer Ramuš Haradinaj smenio je zamenicu kosovskog ministra pravde Vesnu Mikić da bi se dodvorio svojim američkim gazdama, izjavio je sinoć predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"On (Haradinaj) to koristi kao priliku da se dodvori svojim američkim gazdama, prezire Srbe i Srpsku listu, ali voli ove svoje privatne Srbe koje može da angažuje kao svoje telohranitelje, a to su oni koji učestvuju u protestima 'Jedan od pet miliona' i podržavaju ih", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara.

On je dodao da Haradinaj ima ukupno "pet privatnih Srba u Gračanici" i da je jednog preko njegove žene uveo u vlast. "Šta ste drugo očekivali od Haradinaja, nisam ni malo iznenađen time", dodao je Vučić.

Dan nakon objave na Fejsbuku zamenice kosovskog ministra pravde Vesne Mikić da je NATO počinio genocid nad Srbima, premijer Ramuš Haradinaj doneo je odluku da je smenii, uz tvrdnju da su takve izjave "govor mržnje".

Vesna Mikić je u nedelju na svom profilu napisala da je NATO kampanja protiv Savezne Republike Jugoslavije 1999. usledila nakon decenije borbe protiv albanskih terorista, kao i da je NATO izvršio namerni genocid.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track