Najnovije vesti

ZORAN ŽIVKOVIĆ: Osećam transfer blama za ono što radi Marinika Tepić, u moje vreme bi rekli i GAĐENJE!
Foto: Dragana Udovičić

o isključivanju iz kluba

ZORAN ŽIVKOVIĆ: Osećam transfer blama za ono što radi Marinika Tepić, u moje vreme bi rekli i GAĐENJE!

Politika

Predsednik Nove stranke Zoran Živković nazvao je isključivanje njega i poslanice Aleksandre Čabraje iz Kluba samostalnih poslanika "nelegalnim i posledicom nezdrave ambicije i amaterizma ljudi koji su to učinili".

"To je posledica verovatno nezdrave ambicije i amaterizma, pa onda se prave takve stvari. Klub samostalnih poslanika je formiran pre godinu dana ili više, sporazumom između Nove stranke i Građanske platforme s druge strane, i tamo je sve bilo dogovoreno. Pre izvesnog vremena mi je saopšteno da Tepićka mora da bude predsednica ili nema kluba, ja sam rekao radite šta god hoćete", izjavio je Živković za N1.

Isključivanje iz Kluba samostalnih poslanika smatra i ilegalnim.

"Klub je napravljen tako što je tadašnji predsednik obavestio predsednicu Skupštine da su pristupila dva nova poslanika tom klubu i da ih je sad petoro. A gde smo mi? Znači, ako su samo pristupili oni, onda je sedmoro, a ne petoro. Tako da to je jedna od sitnica glupih koje idu na korist ovom režimu", poručio je Živković.

Klubu samostalnih poslanika od nedavno su se priključili nekadašnji funkcioneri i poslanici Dosta je bilo Ana Stevanović i Branislav Mihajlović. Nova šefica poslaničkog kluba je Marinika Tepić, a Živković kaže da ne može da veruje da je ona izjavila kako je on bio "nezainteresovan za rad poslaničkog kluba".

"Ne mogu da verujem, sve mogu da oprostim, i onu nezdravu ambiciju i amaterizam, ali to je naprosto laž (...) Potpuno je besmislena stvar da se sada neko na takav čudan, neobičan i nelegalan način bori da bude predsednik kluba u vreme kada zagovara najjače bojkot parlamenta. To su pitanja na koja ja ne mogu da odgovorim, nisam ja te specijalnosti", istakao je Živković.

Na pitanje vidi li u svemu ambiciju jednog od lidera Saveza za Srbiju Dragana Đilasa da ima svoj poslanički klub, Živković je rekao da ga to "apsolutno ne interesuje" i da se nada da, pored Nove stranke, postoji još neko ozbiljan u opoziciji.

Kaže da prema njoj oseća "transfer blama", a da je on u svoje vreme za to koristio izraz "gađenje".

Kurir.rs/N1

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...