EVROPSKI KOMESAR SUTRA U BEOGRADU: Han stiže u dvodnevnu posetu Srbiji, sa Vučićem i Brnabićevom otvara obnovljenu Golubačku tvrđavu
Foto: Predsedništvo

biće nominovan za ambasadora Omladinskih sportskih igara

EVROPSKI KOMESAR SUTRA U BEOGRADU: Han stiže u dvodnevnu posetu Srbiji, sa Vučićem i Brnabićevom otvara obnovljenu Golubačku tvrđavu

Politika -

Evropski komesar za pristupne pregovore doputovaće sutra u Beograd u dvodnevnu posetu Srbiji, gde će sastati sa liderima vlasti i opozicije i biće nominovan za ambasadora Omladinskih sportskih igara.

Zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić, Han će otvoriti obnovljenu Golubačku tvrđavu.

"U Beogradu 28 i 29.marta komesar Han će ponoviti neophodnost međupartijskog dijaloga i napredovanja u oblasti demokratije i vladavine prava zarad dobrobiti društva i kretanja Srbije na njenom evropskom putu", saopštila je Evropska komisija.

"Inače, EU je bila jadan od glavnih donatora u rekonstrukciji ove tvrđave koja je jedan od najimpresivnijih dragulja kulturnog nasleđa Srbije", stoji u saopštenju Komisije.

U Briselu napominju da u EU vrednuju kulturu u mnogome podržava kulturno nasleđe Srbije koje između ostalog utiče na otvtranje novih radnih mesta na lokalu i ukupni privredni rast.

Tokom posete Srbiji komear Han će biti i imenovan za ambasadora Omladinskih sportskih igara.

Han u Srbiju dolazi nakon posete BiH, gde će u Srajevu razgovarati sa domaćim zvaničnicima i civilnom društvom o reformama neophodnim za napredak BiH na putu evrointegracija.

Sa Vučićem u Vili Mir

Evropski komesar će se sa Vučićem sastati sutra u 19.30 sati u Vili Mir, saopšteno je iz službe za saradnju s medijima predsednika.

Prethodno je planirano da Vučić prisustvuje svečanoj ceremoniji proglašenja Johanesa Hana za novog ambasadora Sportskih igara mladih.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track