Najnovije vesti

OŠTRO! ŽIVKOVIĆ O BIVŠOJ SARADNICI! Marinika mi izaziva gađenje, ona je bolesno ambiciozna! (VIDEO)
Foto: Dragana Udovičić

protiv poslovnika

OŠTRO! ŽIVKOVIĆ O BIVŠOJ SARADNICI! Marinika mi izaziva gađenje, ona je bolesno ambiciozna! (VIDEO)

Politika


Tepićeva samovoljno preuzela funkciju predsednika Kluba samostalnih poslanika, to je amaterizam, kaže lider Nove stranke

Predsednik Nove stranke Zoran Živković, nakon što je isključen iz Kluba samostalnih poslanika u Skupštini Srbije, za Kurir kaže da je u pitanju jedna amaterska, neozbiljna igrarija i da je sve urađeno protiv poslovnika i pod dirigentskom palicom njegove bivše stranačke koleginice Marinike Tepić.

- Kad je klub formiran pre dve godine, u pisanom dokumentu između Nove stranke i Građanske platforme piše da će se na mestu predsednika i potpredsednika smenjivati članovi Nove stranke i te druge organizacije. U međuvremenu, pre skoro godinu dana gospođa Marinika Tepić je izašla iz Nove stranke, tako da niko ne može da bude ni na jednoj od te dve funkcije osim mene - rekao je Živković.

Međutim, Tepićeva je samovoljno preuzela funkciju predsednika pomenutog kluba, što je, prema Živkovićevim rečima, posledica njene nezdrave ambicije i malo više amaterizma. On ističe da mu Tepićeva sada izaziva gađenje.

- To se sad zove transfer blama, a možete sami da nađete šta to zapravo znači - kaže Živković.

Na pitanje da li ovo isključenje ima veze sa Draganom Đilasom i Savezom za Srbiju, kaže da ne bi ulazio u motive, ali da je podloga ambicija koja svakako nije potkovana iskustvom i znanjem. A za konstataciju Tepićeve da je on nezainteresovan za poslanički klub, on kaže da je to besmisleno, jer je činjenica da je jedan od najaktivnijih poslanika.  

Preletačica i rekorderka

Tepićeva često menja stranke

Tepićeva je za kratko vreme promenila više stranke, a trenutno je samostalna poslanica. Najpre je bila u Ligi socijaldemokrata Vojvodine, gde se zadržala do kraja januara 2017. godine, a odmah posle toga se pridružila Pokretu slobodnih građana, koji je tada vodio Saša Jankovića. Ubrzo odlazi i iz PSG i pristupa Novoj stranci, koju je u aprilu 2018. napustila. Od kraja maja 2018. godine članica je Kluba samostalnih poslanika u Skupštini Srbije, a odskora podržava i Savez za Srbiju Dragana Đilasa.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...