JEREMIĆ UHVAĆEN U LAŽI! ČEDI U DUELU REKAO DA JE MILIONSKO BOGATSTVO ZARADIO U ŠVAJCARSKOJ, A ONDA SE OGLASIO ŠVAJCARSKI INVESTICIONI FOND: Jeremić nikad nije bio stalno zaposlen u Partners Grupi!
Foto: N1

predsednik narodne stranke obmanuo javnost

JEREMIĆ UHVAĆEN U LAŽI! ČEDI U DUELU REKAO DA JE MILIONSKO BOGATSTVO ZARADIO U ŠVAJCARSKOJ, A ONDA SE OGLASIO ŠVAJCARSKI INVESTICIONI FOND: Jeremić nikad nije bio stalno zaposlen u Partners Grupi!

Politika -

Predsednik Narodne stranke i jedan od lidera SzS Vuk Jeremić nije zaposlen u investicionom fondu "Partners Group", čime je pokušao da objasni svoje enormno velike mesečne prihode sumnjive prirode, već je angažovan samo kao spoljni saradnik u okviru neprofitnog projekta "PG Life" i to kao član Međunarodnog savetodavnog veća, objavila je medijska mreža Antidot.

Gostujući na televiziji N1, Vuk Jeremić je odbacivao navode da njegovi milionski prihodi potiču iz korupcionaških i kriminalnih poslova u koje je upleten Patriku Hou, koji je osuđen na tri godine zatvora.

Jeremić je, kako tvrde, svoja mesečne prihode objasnio time da je zaposlen kao član borda švajcarskog investicionog fonda "Partners Group", ali nije saopštio o kom iznosu je reč.

Iste večeri, kako navode, Narodna stranka je pokušala da sve predstavi kao Jeremićevu pogrešnu izjavu, te da Jeremić jeste član, ne baš borda, već Savetodavnog veća, ali da te stotine hiljada mesečnih prihoda svakako ostvaruje od "drugog na svetu najvećeg investicionog fonda".

To, međutim, nije tačno, a informaciju o Jeremićevom spoljnem angažmanu i svakako ne tako dobro plaćenom novinari Antidota dobili su od predstavnice za medije "Partners Group" Jenny Blinch.

Antidot navodi da je u pitanju neprofitno orijentisan, društveno odgovoran projekat koji prati ciljeve Agende UN o održivom razvoju, tako da savetodavno učešće u njemu ne podrazumeva ni platu, ni mesečna primanja.

Takođe, ističu u toj medijskoj mreži, takvo angažovanje ne podrazumeva ni milionske zarade kojima, kako kažu, Jeremić pokušava da opravda svoje sumnjivo stečeno bogatstvo.

Istovremeno, kako navode u Antidotu, ta istraživačka mreža je, u saradnji sa kolegama iz Hong Konga, došla do informacije da je u oktobru 2017. na račun CIRSD-a uplaćeno dodatnih 1,5 miliona dolara iz Hong Konga, što ukupnu sumu novca, koju je lider Narodne stranke primio od kompanije povezane sa fondacijom Patrika Hoa, kojem se sudi u SAD, dovodi do devet miliona dolara.

Pomenutu tranšu na račun Jeremićeve nevladine organizacije uplatila je kompanija "Northern International Capital" koja je, prema dokumentaciji koju je Antidot dobio iz Hong Konga, povezana sa kompanijom "China Energy" i njenom fondacijom CEFC, na čijem čelu se, sve do hapšenja, nalazio Patrik Ho.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track