ZORANA PROBILA ŽIVI ZID ISPRED SKUPŠTINE I ODUVALA BOŠKA: Skloni se! Moje je da hodam crvenim tepihom! (KURIR TV)
Foto: Privatna arhiva

blokada opozicije

ZORANA PROBILA ŽIVI ZID ISPRED SKUPŠTINE I ODUVALA BOŠKA: Skloni se! Moje je da hodam crvenim tepihom! (KURIR TV)

Politika -

Nekoliko poslanika opozcije, predvođeni liderom Dveri Boškom Obradovićem, napravili su živi zid na ulazu u Skupštinu Srbije kako bi onemogućili ministre da uđu u parlament.

Opozicionari su držali slike ministara i taksativno navedene afere koje se vezuju ili čiji su akteri članovi kabineta Ane Brnabić.

foto: Privatna Arhiva

I dok je nekolicina ministara, uključujući i samu premijerku otišla na sporedni ulaz i tako izbegla scenu sa šefom Dveri, ministarka građevine i potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović izabrala je da uđe na glavni izlaz i suoči se sa neistomišljenicima. Obradović je kazao Mihajlovićevoj da ide okolo, da na glavni ulaz ne može da uđe niti tuda da prođe.

- Ja ću da prođem sredinom ovih stepenica po crvenom tepihu, a ne okolo. A vi da se sklonite da prođem. Parlament je mesto za rasprave, a ne stepenice ispred - poručila je ministarka Obradoviću i prošla je ravno između njih. Danas u Skupštini Srbije poslanici postavljaju pitanja ministrima.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar poručio je Obradoviću da se "spusti na zemlju" i da "ide na izbore".

Dok su njih dvojica razgovarali, ostali poslanici su dobacivali. Kada se pojavio poslanik SNS Igor Bečić, Obradović mu je rekao: "Gde si, Bečiću, kućo stara, hoćemo li da krenemo od tvoje diplome", a na to mu je Bečić odgovorio da je "najbolje da krenu od crkve i para koje je (Obradović) pokrao".

U međuvremenu se pojavio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović koga je Obradović "pozvao" da pogleda "izložbu".

(Kurir.rs/K.B/Tanjug/Foto:Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track