VUČIĆ STIGAO U BUKUREŠT: Srpski predsednik se sastaje sa premijerima Rumunije, Grčke i Bugarske
Foto: Zorana Jevtić

važan sastanak

VUČIĆ STIGAO U BUKUREŠT: Srpski predsednik se sastaje sa premijerima Rumunije, Grčke i Bugarske

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u Bukurešt, gde će danas sastati sa predsednicima vlada Rumunije Viorikom Danćilom, Grčke Aleksisom Ciprasom i Bugarske Bojkom Borisovom. Vučić je nešto pre 16 sati sleteo na aerodrom Henri Koanda u glavnom gradu Rumunije.

Osim sastanka predstavnika Visokog saveta za saradnju Rumunije, Srbije, Grčke i Bugarske, predviđeno je i da se predsednik Srbije sastane sa potpredsednikom Turske Fuatom Oktajom.

Sastanci će, kako saznaje Tanjug, biti održani u Palati Snagov u blizini Bukurešta. Vučića i delegaciju Srbije će u palati Snagov dočekati premijerka Rumunije Danćila. Zatim će uslediti zajednički sastanak predsednika Srbije Vučića sa premijerima Rumunije, Bugarske i Grčke.

Istovremeno će biti održan i sastanak potpredsednice Vlade Srbije i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović sa ministrom infrastrukture i transporta Grčke Hristosom Spircisom, ministrom transporta Rumunije Rzvanom Kukom i ministrom transporta, informacionih tehnologija i komunikacija Bugarske Ivajlom Moskovskim.

Nakon kvadrilaterale i sastanka ministara, na konferenciji za medije obratiće se premijekra Rumunije Danćila, predsednik Srbije Vučić, premijer Bugarske Borisov i premijer Grčke Cipras. Predsednik Srbije će posle konferencije imati bilateralni sastanak sa premijerkom Rumunije, a zatim i bilateralni sastanak sa potpredsednikom Turske Fuatom Oktajom.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto ilustracija: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track