LIDER NS NE MOŽE DA IZGOVORI ISTINU Jeremić laže kao pas
Foto: Dragana Udovičić

PINOKIO

LIDER NS NE MOŽE DA IZGOVORI ISTINU Jeremić laže kao pas

Politika -

Ovakvi lažljivi ispadi Vuka Jeremića apsolutno uništavaju svaki kredibilitet koji je ikad imao, ocenjuju sagovornici Kurira

Vuk Jeremić, predsednik Narodne stranke i jedan od lidera Saveza za Srbiju, koji organizuje proteste, uhvaćen je u gomili laži!

Lagao je o tome kako se obogatio, o odnosu s Draganom Đilasom i izbacivanju iz DS, o tome da predsednik Rusije Vladimir Putin ne podnosi Aleksandra Vučića, iako je ruski lider odlikovao srpskog predsednika Ordenom Aleksandra Nevskog prilikom posete Srbiji.

Ambivalentan

Ovakvi njegovi ispadi apsolutno uništavaju svaki kredibilitet koji je ikad imao, ocenjuju sagovornici Kurira.

Psihološkinja Aleksandra Janković kaže da on, u trenutku kada mu odgovara da izrekne laž, ne razmišlja o tome da postoje posledice i da će tako nešto biti snimljeno.

foto: Dragan Kadić

- On očigledno živi u nekom prošlom vremenu, gde to što se govorilo nije bilo i prikazano, jer su mu prijatelji bili na vlasti, pa je bilo lako opovrgnuti sve, i to serijom nekih novih laži. On šalje poruku da je ambivalentan, da ne zna tačno da li je ispravno ono što je govorio pre ili posle. Postavlja se pitanje i šta će se dogoditi u budućnosti i da li sledi neka treća izjava, koja je u koliziji s prethodne dve. Smatra da političko preživljavanje podrazumeva laganje i negaciju realnosti - kaže Jankovićeva i dodaje da i ljudima kojima predstavlja model za identifikaciju šalje poruku da lažu.

Bez kredibiliteta

Politički analitičar Dragomir Anđelković kaže da je, u okolnostima kada su preko interneta i na druge načine dostupne izjave političara, lako uhvatiti ih u kontradiktornostima i lažima.

foto: Zorana Jevtić

- Oni političari koji ne vode o tome računa ispadnu smešni, što može da utiče na njihov kredibilitet - kaže Anđelković.

M. Radović - S. Slamnig/Foto:

Đuka traži istragu

Vuče, odakle ti pare?

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović tražio je od tužilaštva da pokrene istragu protiv lidera Narodne stranke Vuka Jeremića u kojoj bi bilo ispitano odakle mu novac za vrlo luksuzan život.

foto: Zorana Jevtić

Đukanović smatra da Jeremićevo imovinsko i finansijsko stanje mora da se proveri jer se investicioni fond "Partners grupa" oglasio i istakao da on nije zaposlen kod njih, a i pošto je Patrik Ho, za kog se tvrdi da je njegov finansijer, osuđen na tri godine.

OVO SU JEREMIĆEVE LAŽI

Laž 1

Kako je dobijao novac

Najveća afera je nastala zbog sumnjive veze s bivšim ministrom policije Hongkonga Patrikom Hoom, koji je pravosnažno osuđen na kaznu zatvora zbog pranja para i korupcije.

foto: AP, Dragana Udovičić

Upravo je Ho bio jedan od najvećih finansijera Vuka Jeremića. Pravdajući se kako je dobio milione evra, Jeremić je iznosio više različitih tvrdnji o načinu novčanih transakcija.

Laž 2

Bler pregovara za Srbiju

Pričao je da u ime Srbije s najvišim zvaničnicima moćnih država širom sveta pregovara bivši britanski premijer Toni Bler.

foto: Reuters

U drugoj emisiji je odgovorio da nikada pre nije rekao da Bler pregovara za Srbiju.

Laž 3

Pljuva Đilasa, pa ga obožava

- Plašim se osvete Dragana Đilasa. Vidite na meni kako ta osveta izgleda. On je osvetoljubiv, brutalan, autokratičan - govorio je Jeremić.

foto: Printscreen

Nedavno je u jednoj emisiji, na pitanje šta misli o Draganu Đilasu, odgovorio kroz zadovoljan osmeh: - Upoznajte Đilasa da biste ga više voleli.

Laž 4

Ne sećam se da li me je Đilas izbacio iz DS

- Ja sam bio predsednik Generalne skupštine UN, izabran od strane većine sveta da u ime Srbije predsedavam svetskom organizacijom i on je mene u tom trenutku izbacio - žalio se tada Jeremić, vidno uznemiren.

U sledećem gostovanju postavili su mu pitanje da li ga je Đilas izbacio, a ovaj je odgovorio: - Ne sećam se.

Laž 5

Raskrinkali ga iz "Partners grupe"

Govorio je da je u bordu direktora u investicionom fondu "Partners grupe" kako bi opravdao svoja enormno velika primanja i luksuzan život.

Portparolka "Partners grupe" Dženi Blinč objavila je da je on angažovan samo kao spoljni saradnik u okviru neprofitnog projekta "PG lajf".

Laž 6

Spletkaroš

Pričao da Putin ne podnosi Vučića

Vuk Jeremić je na sav glas pričao kako predsednik Rusije Vladimir Putin ne podnosi predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

foto: EPA / Maxim Shipenkov

Samo dve nedelje nakon ovih tvrdnji, Putin je bio gost Srbije, a Vučića je odlikovao Ordenom Aleksandra Nevskog, a s našom državom su potpisani brojni investicioni ugovori.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja