KINESKA AMBASADORKA OTKRILA KAKO JE LINGLONG DOŠAO U ZRENJANIN: Srbija nije bila prvi izbor, ali zahvaljujući Vučiću firma je došla
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

investicija

KINESKA AMBASADORKA OTKRILA KAKO JE LINGLONG DOŠAO U ZRENJANIN: Srbija nije bila prvi izbor, ali zahvaljujući Vučiću firma je došla

Politika -

Ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo poručila je danas da je postavljanje kamena-temeljca za fabriku guma "Linglong" u Zrenjaninu veliki dan za taj grad koji je dobio nove prilike za razvoj, kao i za kinesku kompaniju i ukupne srpsko-kineske odnose.

Bo je na ceremoniji svečanog polaganja kamena-temeljca rekla da Srbija nije bila prvi izbor za vodećeg kineskog proizvođača guma, ali da je zahvaljujući zalaganjima predsednika Srbije Aleksandra Vučića "Linglong" odlučio da dođe u Zrenjanin.

"Osećanjem odgovornosti predsednika Vučića za podsticanje nacionalnog razvoja svih delova Srbije i njegovom iskrenošću u naporima da privuče strane investitore i potpunom poverenju u kineske kompanije, "Linglong" je pronašao svoj dom u Evropi", naglasila je Bo i istakla da je Zrenjanin dobio nove prilike za razvoj.

Ocenila je da se pod rukovodstvom predsednika Kine i Srbije, oslanjajući se na inicijativu "Pojas i put", odnosi dve zemlje ubrzano razvijaju i da praktična saradnja u svim oblastima stalno napreduje.

Izrazila je uverenje da će fabrika "Linglong" u Zrenjaninu biti najmodernija baza za prouzvodnju gume u Evropi i da će doprineti razvoju obe zemlje.

Bo je na kraju citirala srpskog književnika Miloša Crnjanskog "da u budućnost idu svi srećni narodi" .

"Čvrsto da verujem da ću srpski i kineski narod srećni i da je naša saradnja okrenuta ka budućnosti, a da na tom putu idemo rame uz rame jedni s drugima", poručila je Bo.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Zoran Žestić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track