PREDSEDNIK KINESKE KOMPANIJE OTKRIO KAKO SU ZBOG VUČIĆA DOŠLI U SRBIJU: Toliko se trudio da smo bili dirnuti i odlučili da gradimo fabriku u Zrenjaninu
Foto: Tanjug/ Filip Krainčanić

investicija

PREDSEDNIK KINESKE KOMPANIJE OTKRIO KAKO SU ZBOG VUČIĆA DOŠLI U SRBIJU: Toliko se trudio da smo bili dirnuti i odlučili da gradimo fabriku u Zrenjaninu

Politika -

Predsednik kompanije "Linglong" Vang Feng izjavio je da je izgradnja fabrike guma u Zrenjaninu značajna za globalni razvoj tog svetski poznatog proizvođača guma i jačanje uticaja kineskih proizvoda u svetu, kao i da će taj projekat doprineti privrednom razvoju Srbije i daljem razvoju odnosa dve zemlje.

Vang je na ceremoniji svečanog postavljanja kamen-temeljca za fabriku u Zrenjaninu rekao da će "Linglong" zaposliti 1200 radnika u Srbiji i uložiti 990 miliona dolara i da će ostvariti prihode od oko 600 miliona dolara.

Istovremeno je istakao da će fabrika guma u Zrenjaninu biti izgrađena zahvaljujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je, kako je rekao, uložio ogromne napore da se taj projekat realizuje u Srbiji.

"Mi smo, duboko dirnuti time, odlučili da izgradimo fabriku u Zrenjaninu", rekao je Vang i prisetio se da je prvi put došao u Srbiju na inauguraciju predsednika

Vučića koji je, kaže, tada pronašao vreme da razgovara sa predstavnicima "Linglonga".

Naveo je da je predsednik Vučić lično organizovao sastanak posvećen projektu i naglasio da je srpska strana pružila političku podršku projektu i obezbedila sve uslove tako da je sve teklo glatko.

"Ovi brzi rezultati su prevazišli naša očekivanja", naveo je Vang i pozvao sve partnere "Linglonga" da dođu da investiraju u Srbiju.

"Nadam se da ćemo iskoristiti povoljan trenutak da izgradimo 'pametnu' i ekološki prihvatljivu fabriku, čime ćemo doprineti ekonomskomi ni kulturološkom razvoju Srbije i napisati još jednu upečatljiviju stranicu našeg zajedničkog ekonomskog razvoja", poručio je Vang.

Dodao je da je Srbija prva zemlja u Jugoistočnoj Evropi sa kojom je Kina ostvarila strateška partnerstva, a da je izgradnja fabrike u Zrenjaninu drugi projekat "Linglonga" u inostranstvu.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Filip Krainčanić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track