Najnovije vesti

POGLEDAJTE ŠOK-DOKUMENTARAC! VUK OSRAMOTIO SRBIJU, CEO SVET VIDEO BRUKU: Čuveni istraživački novinar potpuno raskrinkao Jeremićeve mutne veze sa kriminalcem Patrikom Hoom! MILIONI IŠLI PREKO FANTOMSKIH FIRMI!
Foto: Printscreen

Obrukao zastavu srbije

POGLEDAJTE ŠOK-DOKUMENTARAC! VUK OSRAMOTIO SRBIJU, CEO SVET VIDEO BRUKU: Čuveni istraživački novinar potpuno raskrinkao Jeremićeve mutne veze sa kriminalcem Patrikom Hoom! MILIONI IŠLI PREKO FANTOMSKIH FIRMI!

Politika

Čuveni istraživački novinar Metju Rasel Li u dokumentarnoj emisiji pod nazivom "Veza Hong Konga, lista Patrika Hoa" potpuno je raskrinkao Vuka Jeremića i bivšeg ministra unutrašnjih poslova Hongkonga Patrika Hoa, kojI je osuđen na tri godine robije zbog milionskih uplata preko fantomskih firmi! Osim što je već bio pred američkim sudom u svojstvu svedoka, zakulisni poslovi sa kojima se dovodi u vezu sada su predmet i istrage nacionalne televizije Hongkonga!

 

Film o malverzacijama Patrika Hoa, a u kojem se pominje Vuk Jeremić, objavljen je na portalu RTHK.hk, odnosno Radio-televzije Hong Kong. U filmu o korupcionaškom skandalu vrednom skoro 5,3 miliona dolara, se u više navrata spominje ime Vuka Jeremića.

 

U dokumentarcu pod nazivom "Veza Hong Konga, lista Patrika Hoa", Jeremić se navodi kao jedan od ključnih konektora između uhapšenog Hoa i afričkih zvaničnika. Film se bazira na Jeremiću i njegovoj ključnoj ulozi u korupcionaškoj aferi koja drma svet!

 

Istraživač Metju Rasel Li, koji je inače dugo izveštavao iz UN, suđenja Patrika Hoa pratio je svakodnevno i posebno se zainteresovao za ulogu Jeremića, koga je čak jednom intervjuisao u liftu sudnice.

 

foto: Printscreen

 

"Kada je on svedočio, pojavili su se mnogi problemi, jer je Jeremić dok je bio predsedavajući UN, radio je za kineski konglomerat CEFC. On je uzimao od njih novac, razmenjivao mejlove, radio mnoge stvari za njih. Za mene je zaista iznenađujuće da su se svi tužioci toliko fokusirali na Patrika Hoa i iskoristili Jeremića samo za svedočenje kako bi pokazali konekcije Hoa, dok je zapravo sam Jeremić uradio mnogo goru stvar. Pitao sam ga u liftu "Kako možete da radite za privatnog biznismena dok ste predsednik Generalne skupštine UN, a on mi je odgovorio "Ja nisam optuženi ovde".

 

foto: Printscreen

 

Metju je dalje ispitivao mejlove koje su prikazani u sudu, a koje su razmenjivali Jeremić i Ho, navodeći da se ne slaže sa Jeremićem da on nije izvršio zločin.

 

foto: Printscreen

 

"Vidi se da je Jeremić dok je bio predsednik Generalne skupštine UN, radio za kinesku kompaniju CEFC, kao i da je obećvao Patriku da će biti govornik u UN na panelu sa predsednikom Turske i Južne Afrike", zaključuje Metju.

 

 

foto: Printscreen

 

Kao što je prikazano na šemi, CEFC Čajna enerdži kompani limited je donirala ukupno 5,3 miliona dolara Vuku Jeremiću, odnosno 3,97 miliona CIRSD-u, kao i 1,33 miliona dolara PR agenciji Vuka Jeremića.

 

Kada su novinari otišli na adresu koja je navedena za CEFC, ispostavilo se da na tim adresama ne postoji nikakva firma.

 

Zatekli su privatni stan, u kome niko nije imao nikakve informacije o kompaniji.

 

(Kurir.rs)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...