"Divim se ovim veličanstvenim ženama"

OBRAĆANJE UŽIVO PREDSEDNIKA VUČIĆA POSLE NAJNOVIJEG NASILNIČKOG ISPADA: Pozivam građane da ne brinu zbog upada Boška Obradovića u Skupštinu grada, te fašističke ideje i nasilje neće proći! Institucije da rade svoj posao (VIDEO)

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti danas tačno u podne posle najnovijeg nasilničkog ispada lidera Dveri Boška Obradovića, koji je jutros nasilno pokušao da uđe u Skupštinu grada Beograda.

Podsetimo, u toj nameri sprečilo ga je osamdesetak žena koje su u Starom dvoru prisustvovale sednici na temu rodne ravnopravnosti. One su živim lancem blokirale ulaz u zdanje Starog dvora ne dozvolivši nikom da uđe u tu instituciju. Tom prilikom dve žene su povređene i prevezene u Urgentni.

1 / 7 Foto: Printscreen

- Pozivam građane Srbije da ne brinu zbog poslednjeg fašističkog upada Boška Obradovića u Skupštinu grada! Te fašističke ideje neće proći, nasilje neće proći! A institucije pozivam da rade svoj posao - rekao je danas Vučić u obraćanju uživo iz zgrade Predsedništva.

- Najlepša slika Srbije su ove veličanstvene žene koje su stale u odbranu svoje zemlje, ove institucije i pokazale kako se brani od fašizma! One su za divljenje...

foto: Pritnscreen/Pink

- Veliko hvala što su pokazale muškarcima u ovoj zemlji kako se brani od fašizma - rekao je on i dodao: "Nasilje neće proći i država će naći načina da se sa nasilnicima obračuna".

Vučić je rekao i da su ljudi koji bi navodno trebalo da preuzmu vlast u Srbiji sprečili da hitna pomoć priđe povređenoj Svetlani, penzionerki od 60 godina, koja je pala i koja inače ima jednog sina, a drugog je izgubila od leukemije.

- Andrea, Maša i Nataša... Tri devojke... Tri žene izbacile su fašistu Boška Obradovića.. isterale iz institucije u kojoj nije smeo da bude... Ako dame koje su tamo danas bile ovo gledaju, želim da im kažem još jednom hvala na lekciji koje su održale čitavoj Srbiji - rekao je Vučić.

"Nasilje i fašizam u Srbiji nemaju budućnost"

Vučić je posle jutrošnjeg pokušaja upada Boška Obradovića i njegovih sledbenika u Skupštinu grada Beograda rekao da fašizam nema budućnost u Srbiji.

- Izvinjavam se ženama što su morale da trpe napade, fizičke, pretnje šamarčinama koje je direktno izgovarao odbornik Miloš Pavlović, koje su morale da trpe upade u Skupštinu grada nepozvanih lica, jer Obradović nije nikakav odbornik u toj skupštini, nije iz Beograda i nikada se nije kandidovao na beogradskim izborima, naglasio je Vučić na vanrednoj konferenciji za štampu.

foto: Printscreen

Istakao je da je Obradović upadao sa svojim sledbenicima u želji da blokiraju jednog od fukncionera grada, kao što su radili samo Jobik u Mađarskoj i nacisti pod Adolfom Hitlerom.

- Te fašističke ideje u Srbiji neće proći. Pozivam institucije Srbije da obavljaju svoj posao. Fašizam u Srbiji nema budućnost. Demokratija je oblik koji ćemo da negujemo i u budućnosti, podvukao je Vučić.

On je istakao da Obradovića sledi apsolutna manjina, koja je, međutim, veoma agresivna. "Fašističku ideologiju možmeo i moramo da pobedimo samo mi koji želimo demokratsku, ozbiljnu i odgovornu Srbiju",poručio je Vučić.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja