VUČIĆ: Država će umeti da se obračuna sa svima koji sprovode nasilje! Neće im biti omogućeno da upadnu na Televiziju Pink!
Foto: Printscreen

VUČIĆ: Država će umeti da se obračuna sa svima koji sprovode nasilje! Neće im biti omogućeno da upadnu na Televiziju Pink!

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, posle događaja ispred Starog dvora u Beogradu, da nasilje nikome neće biti omogućeno i da će država umeti da se obračuna sa svima koji nasilje sprovode.

"Neće im biti omogućeno da upadnu na Televiziju Pink. Nasilje neće biti omogućeno nikome", rekao je Vučić.

On je izrazio uverenje da će institucije sistema umeti da urade svoj posao i naglasio da je sloboda kretanja ustavom zagarantovana te da niko nema pravo da to nekome uskraćuje, ali da je za državu bilo veoma važno da izbegnu sukob kako bi svima pokazali o "kakvim se nasilnicima radi".

"Oni misle da će nasiljem nešto uspeti da urade, ali ja pozivam građane da ne slede takve ideje nego da na demokratskim izborima, u skladu sa demokratskim normama, izaberu za koga će glasati i da izaberu svoju budućnost", rekao je on.

Vučić je rekao da je država "vagala" do poslednjeg trenutka kako da reaguje, ne želeći da nasedne na provokaciju.

"Oni sve rade da izazovu reakciju policije. Policija će u jednom trenutku morati da reaguje, ali mi želimo da pokažemo ljudima o kakvim se nasilnicima radi. Da ljudi znaju da to nije slučajnost i jedan događaj, već navika i sistematska provokacija. Ali država će morati da reaguje", rekao je on.

Vućić je pozvao građane da ne brinu zbog, kako je rekao, fašističkog upada lidera Saveza za Srbiju Boška Obradovića u Stari dvor i čestitao ženama koje su "pokazale da su u stanju da se suprotstave fašizmu".

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track