SDPS I SVM OSUDILI NASILJE OPOZICIJE U BEOGRADU: Danas se odvijalo novo poglavlje politike skandala Boška Obradovića i njegovih sledbenika
Foto: Nemanja Nikolić

skandalozan napad opozicije

SDPS I SVM OSUDILI NASILJE OPOZICIJE U BEOGRADU: Danas se odvijalo novo poglavlje politike skandala Boška Obradovića i njegovih sledbenika

Politika -
U Beogradu se danas odvijalo novo poglavlje politike skandala, kažu u Savezu vojvođanskih Mađara, povodom pokušaja Boška Obradovića, vođe pokreta Dveri i njegovih sledbenika da provale u Skupštinu grada Beograda.

„Obradović i njegovi sledbenici grubo su gurali žene zaposlene u javnoj službi koje su sprečile da pokret Dveri, odnosno grupa koji nosi naziv Savez za Srbiju, samovoljno održe konferenciju za medije u zgradi. Zbog incidenta je prekinuto zasedanje Saveta za ravnopravnost polova, a među ženama koje rade u javnoj upravi, dve je sa lica mesta odnela Hitna pomoć, jer im je pozlilo”, kažu iz SVM-a.

„Ne govore ni o tome kako opozicija zamišlja drugačiju Srbiju, a u današnjem slučaju ni o razvoju Beograda. Nisu želeli da podele svoje misli o planiranim projektima, jer to su mogli da učine kako ispred zgrade Skupštine, tako i u svojim partijskim sedištima, ili na drugom mestu, pa bi predstavnici medija izvestili o događaju. Njihov cilj je remećenje mira, remećenje reda po scenariju politike skandal”, ističe stranka Ištvana Pastora.

foto: Nemanja Nikolić

Njihov cilj je, upozoravaju, remećenje mira, remećenje reda po scenariju politike skandala.

"Ovakve provokacije onemogućavaju vođenje političkog dijaloga, odstranjuju civilizovani ton, a uvode grubost u politički i javni život Srbije što Savez vojvođanskih Mađara odlučno osuđuje i smatra nedopustivim", stav je SVM.

Osuđujemo današnji pokušaj pojedinih funkcionera Saveza za Srbiju da na silu uđu u zgradu Skupštine grada Beograda, čime je narušeno normalno funkcionisanje gradske uprave, saopštila je danas SDPS.

foto: Nemanja Nikolić

U toj stranci dodaju da, ukoliko je izazivanje incidenata deo strategije opozicije, onda to može voditi samo ka narušavanju društvene stabilnosti i daljoj radikalizaciji političkih prilika u zemlji. U SDPS-u ističu da su institucije mesto za rešavanje problema u društvu, ali isključivo putem normalne demokratske procedure, a ne nasilnim pokušajima ulaska i ometanjem rada organa lokalne samouprave.

"Ne možete pozivati navodno na dijalog, a u praksi činiti sve da dijaloga ne dođe, i na taj način obesmišljavati svaku iole normalnu komunikaciju između političkih aktera", stoji u saopštenju SDPS-a.

Institucije i razgovor, a ne ulica i nasilje, su jedini način da se rešavaju problemi u društvu, dodaju u toj stranci.

(Kurir.rs/N.H./Tanjug/Foto: Nemanja Nikolić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track