ANDREA, MAŠA I NATAŠA  ODBRANILE STARI DVOR OD NASILNIKA IZ OPOZICIJE: Zbog svega im je čak i Vučić zahvalio, a evo šta one kažu...
Foto: Beta/Branislav Božić

opozicija napravila skandal

ANDREA, MAŠA I NATAŠA ODBRANILE STARI DVOR OD NASILNIKA IZ OPOZICIJE: Zbog svega im je čak i Vučić zahvalio, a evo šta one kažu...

Politika -

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević osudila je danas pokušaj nasilnog upada gradskih odbornika Saveza za Srbiju u Stari dvor, kada je prekinuta sednica Saveta za rodnu ravnopravnost Skupštine grada, i poručila da za nasilnike i fašizam nema mesta u modernoj Srbiji.

"Žene su danas pokazale da nasilnicima ovde nije mesto. Mi se borimo protiv fašizma kojem nije mesto u medernoj Srbiji koja je, zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću, sada stabilna i snažna zemlja", rekla je Stanisavljević za Tanjug.

Kako je navela, više od sto žena danas je učestvovalo na radionici posvećenoj borbi protiv nasilja koja je, ističe Stanisavljević, prekinuta zato što su predstavnici opozicije pokušali da brutalno upadnu u Skupštinu grada.

"To je nečuveno, to se nikada nije desilo", rekla je Stanisavljević za Tanjug i upitala da li je nasilje nad ženama politički program Dragana Đilasa, Boška Obradovića, Janka Veselinovića...

foto: Nemanja Nikolić

Stanisavljević je zahvalila članicama Saveta za rodnu ravnopravnost i ostalim koleginicama u Skupštini grada koje su, kako kaže, danas pokazale hrabrost i da su jače od nasilnika.

Komentarišući incident ispred Starog dvora, potpredsednica Skupštine grada Beograda i članica Saveta za rodnu ravnopravnost Andrea Radulović rekla je da su predstavnici 'saveza za silovanje', fašista Boško Obradović, huligan Marko Bastać, i nasilnik Nikola Jovanović pokušali nasilno da upadnu u Stari dvor i da prekinu sednicu na kojoj je upravo bila tema kako prepoznati nasilje.

Kako je istakla, veoma je ponosna na sve žene koje su bile danas u Starom dvoru i koje su jasno stavile do znanja da nasilje niko neće tolerisati i pokazale da smo složne.

foto: Nemanja Nikolić

''Žene u upravi Grada Beograda svoj posao obavljaju odgovorno i pošteno, a to je nešto na šta oni nisu navikli. Mi smo danas bile glasnije od njih jer svoj posao radimo pošteno i iskreno i ne stidimo se toga. Sramota je da su se fašista Boško Obradović i huligan Marko Bastać krili iza ljudi koji su stajali ispred i dobacivali nam najgore uvrede i da će nam lupiti šamare'', rekla je ona.

Poručila je da se nasilje neće tolerisati, da zaposlene u gradskoj upravi nisu uplašene i da svoj posao rade pošteno i odgovorno i da se bore za Beograd i Srbiju.

''Kao što ih danas sprečili da nasilno uđu u Stari dvior, tako ćemo ih svaki dan sprečavati dok ne shvate da u ovoj zemlji nema mesta za nasilje, prevare, krađe, laž i fašizam. Ako ponovo krenu sa nasiljem mi smo tu i odgovorićemo kako treba'', rekla je Radulović.

Andrea i Nataša se držale za ruke dok su branile Stari dvor
Andrea i Nataša se držale za ruke dok su branile Stari dvorfoto: Beta/Branislav Božić

Dodala je da je u incidentu pozlilo dvema starijim sugrađankama koje su, kaže, pokazale borbenost želeleći da zaštite svoje mlađe koleginice.

''Uznemirile su se zbog uvreda predstavnika opozicije kojima smo pokušali da objasnimo da treba da se sklone i da ne blokiraju ulaz da bi Hitna pomoć mogla da priđe i ukaže pomoć, ali oni su se na to ironično smejali. Sklonili su se tek kada je pozlilo drugoj sugrađanki'', ispričala je Radulović.

Pomoćnica sekretara za informisanje Skupštine grada Maša Radulović, koja u upravi grada radi osam godina, kaže da joj se nikada nije desilo da joj neko ne dozvoljava da uđe ili izađe sa svog radnog mesta i ističe da je Boško Obradović poslednja osoba koja može sebi da dozvoli takvo ponašanje.

Radulović je naglasila da su se žene s pravom suprotstavile kada im 30 bahatih muškaraca nije dozvolilo ženama da izađu iz Starog dvora.

foto: Nemanja Nikolić

''Ako ne stanete na put nečemu takvom i ako se ne suprotstavite, na neki način to podržavate. A ja to nikada neću podržati, da je ispred bilo i 200 ljudi, ko god da je bio ispred, izašla bih pred njega'', rekla je za Tanjug Radulović koju je, kaže, potreslo kada je pozlilo starijim sugrađankama.

''To me je zaista potreslo jer Hitna pomoć nije mogla da prođe, a to ne sme da se dešava'', naglasila je Radulović.

Članica Saveta za rodnu ravnopravnost u Skupštini grada Jovana Nicović, koju je ispred Starog dvora odbornik SzS Miloš Pavlović pokušao da ošamari, kaže da nikada do sada nije doživela slične uvrede i da je veoma uznemirena zbog incidenta.

''Pokazivali su nam srednji prst, vređali nas... Muškarac kojeg ne poznajem rekao mi je da će mi lupiti šamar i zamahnuo je rukom, ali su ga njegove kolege iz stranke sprečili da to uradi'', ispričala je Nicović koja je veoma uznemirena.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beta/Branislav Božić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track