AMERIČKA AMBASADA OSUDILA BOŠKOVE PRETNJE NASILNIM UPADIMA U MEDIJE: Sjedinjene Države osuđuju nasilje i pretnje nasiljem
Foto: Dado Đilas

reakcija

AMERIČKA AMBASADA OSUDILA BOŠKOVE PRETNJE NASILNIM UPADIMA U MEDIJE: Sjedinjene Države osuđuju nasilje i pretnje nasiljem

Politika -

Na pitanje novinara Kurira da prokomentariše javne pretnje desničarske političke organizacije predvođene Boškom Obradovićem upadima u medije i napadima na novinare, iz Ambasade Sjedinjenih Država u Beogradu poručuju da osuđuju nasilje.

- SAD osuđuju nasilje i pretnje nasiljem. Pozivamo sve da ostanu mirni i smireni dok izražavaju svoja demokratska prava na slobodu izražavanja i okupljanja - poručili su iz ambasade.

Inače, grupa predvođena Boškom Obradovićem, liderom Saveza za Srbiju, danas je nasilno pokušala da uđe u gradsku skupštinu ali su ih u tome sprečile žene zaposlene u ovoj instituciji.

Nakon što je Obradović, zajedno sa još nekoliko pristalica, sprečen da uđe u Stari dvor, oni su nastavili svoj protest ispred provocirajući okupljene dame.

U jednom trenutku, nekim ženama je čak i pozlilo a okupljeni su ometale dolazak Hitne pomoći.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i veliki deo političara i javnosti osudio je današnje nasilno ponašanje opozicije u Beogradu.

(Kurir.rs/Foto: Dado Đilas)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track