GRADONAČELNIK RADOJIČIĆ O PROTESTIMA I RUŠENJU OGRADE NA TRGU: Ne činite štetu našoj prestonici! Nasilje se ponavlja i izmiče kontroli!
Foto: Beoinfo

INCIDENT U BEOGRADU

GRADONAČELNIK RADOJIČIĆ O PROTESTIMA I RUŠENJU OGRADE NA TRGU: Ne činite štetu našoj prestonici! Nasilje se ponavlja i izmiče kontroli!

Politika -

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić osudio je ponašanje učesnika protesta "1 od 5 miliona" koji su sinoć policajce gađali jajima, a potom i srušili zaštitnu ogradu na Trgu republike.

"Rušiti zaštitne ograde na gradilištu je neodgovorno i neozbiljno ponašanje, koje ima za cilj da obustavi velike projekte koji su bitni za razvoj Beograda ali i za svakodnevicu građana. Iznenađen sam činjenicom da to rade ljudi koji su nekada vodili grad, odnosno bili u gradskoj vlasti, jer bi oni trebali da znaju koliko su za našu prestonicu bitne rekonstrukcije ulica, trgova i infrastrukture, kao i druge investicije", saopštio je Radojičić.

Gradonačelnik je razočaran što su, bez obzira na to što su predstavnici opozicije govorili da su njihove šetnje mirne i bez incidenata, sada radikalizovane i okrenute protiv razvoja grada i velikih projekata, koji Beogradu donose radna mesta, pune gradsku kasu i privalače strane turiste.

foto: Kurir

"Zabrinut sam jer opozicija gradilište čini nebezbednim. Takođe me brine da pored svih apela koje smo uputili da se prestane sa neodgovornim ponašanjem i da se izbegava nasilje i nasilni akti oni se opet ponavljaju i izmiču kontroli. Svako ima pravo da šeta ali da ne ugrožava građane koji ne učestvuju u protestima a kojih je većina", rekao je Radojičić.

On je još jednom apelovao da se učesnici protesta odgovorno ponašaju i ne čine štetu svom gradu, jer je to loša slika koja iz Beograda odlazi u svet, nepovoljna za investitore koji su se opredelili da svoj novac ulože u Beograd kao I za turiste koji će naš grad doživeti kao nebezbedan.

foto: Kurir

Prvi čovek Beograda osvrnuo se i na to da je skidanje zaštitne ograde osudio i menadžment austrijske firme Štrabag i da su naveli da im se ovo nije desilo ni u jednoj zemlji, niti gradu u kojem su angažovani kao izvođači infrastrukturnih radova.

Radojičić je osudio i napad na službena lica koji se desio ispred Vlade Srbije, kada su demonstranti policajcu gađali jajima.

foto: Kurir

"Učesnici protesta očigledno nemaju u vidu da je svaki napad na službeno lice krivično delo koje nadležne institucije moraju sankcionisati", zaključuje gradonačelnik Beograda.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track