Najnovije vesti

VUČIĆ SA AMBASADOROM SKATOM: Ako Priština ukine takse spremni smo da nastavimo dijalog
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

sastanak

VUČIĆ SA AMBASADOROM SKATOM: Ako Priština ukine takse spremni smo da nastavimo dijalog

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas u razgovoru sa ambasadorom SAD, Kalom Skatom, da nije optimista, ali da je Srbija spremna da nastavi dijalog ako Priština povuče odluku o sto odsto uvećanim taksama na robu iz Srbije.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

U razgovoru sa Skatom o budućnosti dijaloga Beograda i Prištine i situaciji u regionu, predsednik Vučić je istakao da je, neispunjavanjem jedinog uslova iz Briselskog sporazuma, a to je formiranje ZSO, usvajanjem platforme o pregovorima, formiranjem vojske Kosova i uvođenjem taksi na robu iz Srbije, Priština ukinula dijalog.

 

On je naglasio da je međunarodna zajednica ranije trebalo da se bavi problemima koji su doveli do zastoja u dijalogu, naročito pokušajima ukidanja taksi na srpsku robu.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

"Nisam optimista, ali ako Priština povuče takse, Srbija je spremna da razgovara", naveo je predsednik Vučić, saopštila je Pres služba Predsednika.

 

Ambasador Skat je naglasio da SAD podržava povratak dijalogu i istakao da je neophodno naći način za nastavak razgovora, jer je zajednički interes i Srbije i Prištine, ali i međunarodne zajednice, da se postigne kompromis.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...