Ilić: Olju Bećković pravno prevaspitati
Foto: KURIR

Kapitalac se osilio

Ilić: Olju Bećković pravno prevaspitati

Politika -
Lider Nove Srbije oštro kritikovao autorku emisije „Utisak nedelje“ i optužio je da učestvuje u medijskoj hajci protiv njega

BEOGRAD - Ako je tata nije vaspitao, ja ću.Doduše, pravno. Ovo poručuje lider NS Velimir Ilić autorki emisije „Utisak nedelje“ Olji Bećković.Rezigniran zbog, kako kaže, medijske hajke u kojoj i ona učestvuje, Ilić je pozvao „nadležne da je pošalju na ispitivanje“.- Pojedini novinari, polupijani, koji vode neke emisije, vređaju građane bez osnova. Nadam se da će ti mediji da reaguju, da ih smene, da im uzmu te emisije i da dovedu neke normalne novinare, koji će argumentovano voditi neku emisiju. Nemam ništa protiv gospođe Bećković, ali to što ona radi 20 godina, to je sramota. I za koga ona radi?! Tražiću od nadležnih službi da provere za koga ona radi. Šta je njen zadatak. Dosta je njenog cinizma i prazne priče. To je Srbiju dovelo ovde gde jeste. Kad je tata nije vaspitao, moraćemo mi da je prevaspitamo, ali pravno. Naći ćemo mi ljude koji će znati pravno to da urade. Ako Matija nije znao da je vaspita, vaspitaće je neko drugi. Ako je svi vi mazite i pazite, pa dosta je više! Nema smisla da ona nekoga vređa tolike godine. Neka ona malo vodi borbu protiv narkomanije. Baš me interesuje kako će to da izgleda - izdeklamovao je Ilić. On je ukazao na to da nije dobro da se vodi hajka protiv njega.- Šta ona više hoće od mene? Da li je ona normalna?! Da li je zdrava? Molim odgovorne ljude da je pošalju na neku analizu - rekao je Ilić i dodao da bi rado došao u njenu emisiju „da je prevaspita“.Olja Bećković za Kurir kaže da su se svi negativni komentari koje je dosad eventualno imala odnosili na onog Velimira Ilića.- Očigledno je, po ovim izjavama, da je ovo sad neki novi Velimir Ilić, koji uživa moje veliko poštovanje i koji će Srbiji da donese velike promene - rekla je Bećkovićeva.Podsetimo, ona je u svojoj emisiji insistirala da Aleksandar Vučić kaže da li je Ilić „novo lice naredne vlade“, koja će Srbiji doneti promene, što joj je ovaj očigledno zamerio.UNS je osudio uvrede koje je Ilić izrekao na račun novinarke Olje Bećković.

Bećkovićeva: Očigledno je, po ovim izjavama, da je ovo sad neki novi Velimir Ilić, koji uživa moje veliko poštovanje
Bećkovićeva: Očigledno je, po ovim izjavama, da je ovo sad neki novi Velimir Ilić, koji uživa moje veliko poštovanje

NUNS: Stop šikaniranju!NUNS je najoštrije osudio nove Ilićeve napade na Bećkovićevu i istakao da „takav čovek ne sme biti u prilici da donosi značajne odluke u ime građana“.- Ilić se već oprobao u šikaniranju i verbalnom i fizičkom napadanju novinara bez posledica po političku karijeru. Vreme je da se tome stane na put, ne samo kad je reč o Iliću već i o svim drugim političarima koji žive na budžetu Srbije. NUNS zahteva od budućeg premijera i političkih lidera da ne dozvole ponavljanje istorije u kojoj je uništavanje novinara bilo omiljena zabava moćnika - saopštio je NUNS.

Ovako je vređaoLider Nove Srbije Velimir Ilić je 2002. godine, govoreći za Studio B, izneo niz uvreda na račun Nebojše Čovića, ali i Olje Bećković:- Pun mi je k...c i one izdrkane Bećkovićke. Da je bolja, dao bih joj da mi puši, ali ružna je mnogo, jebiga.

Biću ministarVelimir Ilić tvrdi da će u narednoj vladi biti ministar, i to za investicije.- Ne prosimo ništa. Mi samo tražimo naše! Ja sam biračima obećao auto-put i to ću završiti. Ovih dana će se definisati kako će se zvati to ministarstvo, ali biće ministarstvo za kapitalne investicije. I biću najbolji ministar. Garantujem vam - rekao je Ilić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja