VUČIĆ O ODLUCI PRIŠTINE DA RASPIŠE VANREDNE IZBORE: Sutra ću razgovarati sa predstavnicima Srba! Očekujem da zajedno donesemo odluke, već imam neke ideje
Foto: Printscreen

reagovanje

VUČIĆ O ODLUCI PRIŠTINE DA RASPIŠE VANREDNE IZBORE: Sutra ću razgovarati sa predstavnicima Srba! Očekujem da zajedno donesemo odluke, već imam neke ideje

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će sutra imati duge razgovore sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije, nakon čega očekuje donošenje odluke u vezi izbora koje je Hašim Tači raspisao za mesta gradonačelnika u četiri opštine na severu pokrajine, o čemu, kaže, već ima neke ideje.

Vučić je, u izjavi novinarima u Mostaru, upitan da prokomentariše odluku Prištine o raspisivanju izbora, rekao da želi o tome najpre da razgovara sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.

"Imaćemo sutra duge razgovore sa stvarnim predstavnicima Srba, koji predstavljaju narod, a ne samo sebe. Očekujem da sa njima donesemo odluke. Imam određene ideje", ukazao je on.

Vučić je kazao da niko od stvarnih predstavnika Srba nije konsultovan za to kada i na koji način da budu raspisani izbori.

Rekao je da razume koje su ideje Prištine, i dodao da su Srbi na Kosovu i Metohiji do sada uspeli da sačuvaju svoja ognjišta i uvek bili uz svoju državu, te da ne treba sumnjati da će oni doneti odluku, kao i da je siguran da će želeti da čuju mišljenje Srbije.

"Imao sam nekoliko teških razgovora sa stranim predstavnicima. Predstoji poseta Kini i veliki značajni sastanci, o čemu nisam ovlašćen da govorim, jer očekujem da ih domaćini najave", kazao je on.

Vučić je kazao da očekuje da će mnogi pokušati da utiču na Srbiju da odustane od zahteva da takse budu ukinute kao preduslov za nastavak dijaloga, dodajući kao što je postalo potpuno normalno da ZSO ne bude formirana, da hapse Marka Đurića kada im padne na pamet i kao što je izrada platforme protiv dijaloga.

Mnogi zapadni predstavnici, dodao je, kažu da je ta platforma samo "ulaz" a ne i krajnji rezultat, ali ističe da kada se pročita nema o čemu da se razgovara.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja