Najnovije vesti

MEĐUNARODNI INSTITUT ZA BLISKOISTOČNE I BALKANSKE STUDIJE: Obradović, Jeremić i Đilas nigde i nikome ne mogu biti alternativa!
Foto: Printscsreen

Ocena direktora IFIMESa

MEĐUNARODNI INSTITUT ZA BLISKOISTOČNE I BALKANSKE STUDIJE: Obradović, Jeremić i Đilas nigde i nikome ne mogu biti alternativa!

Politika

Radi se dakle o jednom heterogenom opozicionom savezu čiji je cilj samo da dođe na vlast, a u stvari ne znamo šta bi njen dolazak na vlast donio i Srbiji i samom regionu

Zijad Bećirović, direktor IFIMES-a (Međunarodni institut za bliskoistočne i balkanske studije iz Ljubljane) ocenjuje da u postojećoj konstelaciji odnosa srpska opozicija, koju simboliziraju Boško Obradović, Vuk Jeremić i Dragan Đilas, nigde i nikome ne može biti alternativa.

Poznato je kakav je Boško Obradović, pokret Dveri – radi se o ekstremno desničarskom pokretu koji se u mnogim aspektima može okarakterizirati kao profašistički, znamo politički put Vuka Jeremića i njegove stavove koji su u mnogo čemu retrogradni, a i hipoteku dosadašnje vladavine Dragana Đilasa i njegovog poslovnog imperija“, predočava Bećirović u izjavi za RSE.

Bećirović konstatuje i da je odnos Zapada prema tom delu opozicije negativan tim pre što ona nema jasne stavove ni o Rusiji, ni o rešavanju pitanja Kosova, ni o članstvu Srbije u Evropskoj uniji, ni o situaciji u regionu.

Radi se dakle o jednom heterogenom opozicionom savezu čiji je cilj samo da dođe na vlast, a u stvari ne znamo šta bi njen dolazak na vlast donio i Srbiji i samom regionu.

“Opozicija je po mišljenju Bećirovića, „ukrala“ građanske proteste jer želi da tako dođe na vlast, umesto da bude korektiv te vlasti u Skupštini Srbije.  

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...