Najnovije vesti

VULIN I VESIĆ POČINJU ŠTRAJK GLAĐU U PETAK U 5 DO 12! Poslanici i odbornici im se pridružuju! BORBA PROTIV NASILJA OBRADOVIĆA I ĐILASA
Foto: Dragana Udovičić

štrajkUJU ODVOJENO

VULIN I VESIĆ POČINJU ŠTRAJK GLAĐU U PETAK U 5 DO 12! Poslanici i odbornici im se pridružuju! BORBA PROTIV NASILJA OBRADOVIĆA I ĐILASA

Politika
15:28h

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić sutra tačno u 11.55 sati počinju štrajk glađu. Vulin će štrajkovati u Skupštini Srbije, a Vesić u Skupštini grada. Na taj korak odlučili su se zbog nasilja koje nad Srbijom provode lideri Saveza za Srbiju Boško Obradović, Dragan Đilas i Vuk Jeremić.

Vulin će o ovoj svojoj odluci u narednim satima obavestiti svoje najbliže saradnike u ministarstvu odbrane, ministre i premijerku Vlade Srbije, kao i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Kako takođe saznajemo, Vulin je odlučan u nameri da štrajkuje glađu sve dok Obradović, Đilas i Jeremić ne prestanu da sprovode nasilje nad većinskom Srbijom.

Štrajku glađu ministra Vulina, prema našim saznanjima, tokom sutrašnjeg dana i u subotu, planira da se pridruži tridesetak poslanika vladajuće većine.

foto: Zorana Jevtić

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će zajedno sa odbornicima vladajuće većine u Skupštini grada, kao i sa izabranim funkcionerima SNS u gradskoj upravi sutra započeti štrajk glađu kako bi se na jedini razuman i civilizovan način suprotstavili huliganizmu i nasilju koje lideri za Srbiju nedeljama unazad sprovode u prestonici Srbije.

- Ne vidim drugi način da se civilizovano i razumno odupremo huliganizmu dela opozicije koju predvode Dragan Đilas, Boško Obradović i Vuk Jeremić, koji ometaju radove u centru Beograda, uništavaju imovinu svih građana i teraju investitore iz našeg grada, osim da započnemo štrajk glađu - poručio je Vesić.

Prema njegovim rečima, nikada se u istoriji nije dogodilo da uprava grada radi, modernizuje i razvija Beograd, a da se opozicija tome protivi rušeći i terajući investitore.

- Jasno je da oni to rade da bi ovoj zemlji bilo gore. Zato je naša odluka da započnemo štrajk glađu jedini civilizovan način na koji ćemo pokazati da je njihovo ponašanje nedopustivo - zaključio je Vesić.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja