CIRKUS OPOZICIJA! SAVEZ ZA SRBIJU U TOTALNOM RASULU: Boško bi da kopira Vulina, Vesića i Tomu, al‘ Đilas i Jeremić neće da gladuju!
Foto: Beta Branislav Božić, Saša Čolić, Zorana Jevtić

OVO JE PRAVA KOMEDIJA

CIRKUS OPOZICIJA! SAVEZ ZA SRBIJU U TOTALNOM RASULU: Boško bi da kopira Vulina, Vesića i Tomu, al‘ Đilas i Jeremić neće da gladuju!

Politika -

Pogubljeni... Nakon što su zamenik gradonačelnika i ministar odbrane najavili da će stupiti u štrajk zbog nasilja koje sprovodi SZS, Obradović predložio partnerima da učine isto. Oni ga odbili.

U Savezu za Srbiju (SZS) došlo je do velikog raskola i svađe! Dragan Đilas i Vuk Jeremić odbili su predlog Boška Obradovića da opozicija iskopira plan ministra odbrane Aleksandra Vulina i zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića o stupanju u štrajk glađu, pa su zbog toga među ovom trojicom opozicionara pale i teške reči, otkriva Kurir!

foto: Dragana Udovičić

Vulin je odlučio da danas u 11.55 sati započne štrajk glađu u Skupštini Srbije, i to zbog, kako je navedeno, nasilja koje nad Srbijom sprovode lideri SZS. Paralelno, u Skupštini grada će štrajk glađu započeti Vesić, nekolicina odbornika i istaknutih funkcionera SNS. Štrajk će trajati dok Savez ne prestane da sprovodi nasilje nad većinskom Srbijom. Ovakvu akciju svojevremeno je, podsetimo, imao i bivši predsednik Tomislav Nikolić.

Protestovao  u Skupštini 2011...Tomislav Nikolić
Protestovao u Skupštini 2011...Tomislav Nikolićfoto: Zorana Jevtić

Napet sastanak

I dok Obradović smatra da je kopiranje ove ideje odličan potez koji bi vlast stavio u šah-mat poziciju, ostali lideri SZS su odbacili tu ideju, zbog čega su juče na sastanku pale teške reči. - U SZS je juče bilo napeto. Nakon što se pročulo da Vulin stupa u štrajk glađu, te da će mu se pridružiti poslanici i Vesić sa odbornicima vladajuće većine u gradskom parlamentu, Obradović je odmah predložio da i oni urade isto. Međutim, Đilas i Jeremić za to nisu hteli ni da čuju. Jeremić je čak rekao da navodno zbog zdravstvenih razloga ne može da štrajkuje glađu - navodi izvor Kurira i dodaje:

Protiv huliganizma

- Nastala je svađa i pale su baš teške reči. Na kraju je sve izgledalo kao neka komedija. Ovim se, inače, samo još više povećala netrpeljivost koja već dugo tinja među vođama SZS.

foto: Dragana Udovičić

Vesić je juče poručio da će on, odbornici vladajuće većine i izabrani funkcioneri SNS u gradskoj upravi započeti štrajk glađu jer ne vide drugi način borbe protiv „huliganizma opozicije“: - Ne vidim drugi način da se civilizovano i razumno odupremo huliganizmu dela opozicije koju predvode Đilas, Obradović i Jeremić - koji ometaju radove u centru Beograda, uništavaju imovinu svih građana i teraju investitore iz našeg

grada - osim da započnemo štrajk glađu.

Ana Brnabić TO JE VULINOV NAČIN BORBE PROTIV NASILJA

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Premijerka Ana Brnabić izjavila je, povodom Vulinove odluke da zbog nasilja lidera SZS otpočne štrajk glađu, da je nasilje zahvaljući tom delu opozicije u Srbiji eskaliralo i da je to Vulinov način da se protiv toga bori: - Svako ima svoj način. Nasilje je u Srbiji eskaliralo, izazvano psolutno i nedvosmisleno zahvaljujući delu opozicije oko SZS.

EKSKLUZIVNO KURIR SAZNAJE

Martinović i svi poslanici SNS

STUPAJU U ŠTRAJK GLAĐU

foto: Zorana Jevtić

Predstavnici naroda iz redova Srpske napredne stranke, predvođeni šefom poslaničke grupe Aleksandrom Martinovićem, danas će, zajedno sa ministrom Aleksandrom Vulinom, početi štrajk glađu zbog, kako se navodi, nasilja koje opozicija sprovodi nad građanima i institucijama, saznaje Kurir.

Oni će se tako priključiti već najavljenom štrajku glađu ministra odbrane Aleksandra Vulina.

Razlog za ovaj potez je, kako navodi izvor našeg lista iz poslaničke grupe SNS, „nasilje koje opozicija svakodnevno sprovodi nad građanima i institucijama, zbog čega su onemogućeni da rade“.

Opozicija stalno blokira ulice, različite institucije i to više nema smisla. Na većini tih okupljanja neko je izložen nasilju - kaže izvor našeg lista i dodaje: - Drugo, i nasilje i fašizam lidera opozicije na društvenim mrežama postali su nepodnošljivi. Zbog svega toga odlučili smo da svi poslanici Srpske napredne stranke danas započnu štrajk glađu u Skupštini Srbije.

foto: Kurir

U DANAŠNJEM ŠTAMPANOM IZDANJU KURIRA PROČITAJTE:

Kampanja "Budućnost Srbije"

Vučića u Novom Sadu dočekalo 40.000 ljudi

Predsednik: Srbija nikad nije bila jača

Kurir saznaje

Martinović i svi poslanici SNS od danas štrajkuju glađu

Štrajkovaćemo dok država ne stane na kraj nasilju i fašizmu Obradovića, Jeremića i Đilasa

Šokantno otkriće Karle Del Ponte

Milošević se ubio u Hagu! Nije hteo da ide na robiju!

Uhapšen osnivač Vikiliksa

CIA se dokopala Asanža! Spremaju mu osvetu i torturu

40 dana od smrti Divne Karleuše

JK majci kupila zvezdu na nebu

Tuga: Sahranjen Jovan Vojnović (32) iz Beške

Obesio se jer mu je žena tražila da joj sve prepiše! Nije mu dala da viđa decu

Bizarno: Staro sajmište pretvorili u igralište

Obdanište u bivšem nacističkom logoru

Ubistvo Ivana Đorđevića (59) u Johanezburgu

Odmazda: Srbi ubili Bugarina, ženu i njihovog psa?

Otkrivamo

Makro Mihajlo političarima nudio prostitutke sa diplomom

Bravo: Mira Banjac ponovo na setu posle bolesti

Mladi mi daju energiju da guram dalje

DANAS U KURIRU DRUGI DEO POKLON DODATKA DIJETE: Kako skinuti suvišne kilograme

Dnevne novine Kurir danas poklanjaju drugi deo dodatka Dijete.

U drugom delu dodatka Dijete čeka vas zdrava dijeta sa jabukama, brza dijeta sa kojom ćete skinuti devet kilograma za 14 dana, dijeta za bivše pušače, zdrava dijeta sa jagodama, keto dijeta za početnike, medena dijeta, salata dijeta i dvopek dijeta.

foto: Kurir

Kurir.rs/B. Bojić - K. Blagović/Foto: Beta Branislav Božić, Zorana Jevtić, Saša Čolić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track