MARTINOVIĆ I POSLANICI SNS I VLADAJUĆE KOALICIJE: Spremni smo da fizički branimo Skupštinu Srbije! OVDE OSTAJEMO DAN I NOĆ! STUPIĆEMO U ŠTRAJK GLAĐU AKO TO URADE ĐILASOVI POSLANICI DA UCENJUJU DRŽAVU!
Foto: Printscreen/Pink

KONFERENCIJA ZA MEDIJE

MARTINOVIĆ I POSLANICI SNS I VLADAJUĆE KOALICIJE: Spremni smo da fizički branimo Skupštinu Srbije! OVDE OSTAJEMO DAN I NOĆ! STUPIĆEMO U ŠTRAJK GLAĐU AKO TO URADE ĐILASOVI POSLANICI DA UCENJUJU DRŽAVU!

Politika -

Šef poslaničke grupe Aleksandar Martinović i poslanici SNS, kome su se pridružili i drugi poslanici iz vladajuće koalicije, izjavio je da će oni od danas biti u Skupštini Srbije i da će tu ostati da je brane od nasilja, a da će u štrajk glađu stupiti ukoliko to urade poslanici Dragana Đilasa da ucenjuju državu.

"Što se tiče štrajka glađu, imao sam konsultacije sa Aleksandrom Vučićem i dogovoreno je da u štrajk glađu ne stupamo. Međutim, ukoliko to urade poslanici Dragana Đilasa kako bi ucenjivali državu, onda ćemo mi stupiti u momentali štrajk glađu", istakao je Martinović.

foto: Ana Paunković

Branićemo Skupštinu telima

Martinović je istakao da će Skupštinu braniti na isti način na koji su dame branile Skupštinu Grada od upada Boška Obradovića. Na pitanje da li to znači da nemaju dovoljno poverenja u MUP, budući da će telima braniti Skupštinu grada.

foto: Ana Paunković

"Pitanje je na mestu. Mi smo zakonodavna vlast i ja sam pozvao nadležne da reaguju, a mi smo ovde da branimo izbornu volju građana. Oni svakoga dana šalju jednu istu poruku. Mi smo tu da branimo građane Srbije i njihovu izbornu volju. Vlast vrši onaj koga narod hoće. Nigde u svetu nemate da politiku kreira neko ko je dobio dva-dva i po posto. Pa zar Boško Obradović da se pita šta će da se radi u Srbiji, Novom Sadu, Beograu...", dodao je Martinović.

"Odlučili smo da branimo kao narodni poslanici Narodnu Skupštinu od onih koji pokušavaju nasiljem i fašizmom da promene izbornu volju građana.

Spremni smo da budemo fizički ovde u Skupštini danima i noćima kako se ne bi ponovio onaj upad. Poslanici SNS i naših koalicionih partnera, biće ovde i odgovaraćemo na vaša pitanja. Srpski narod nikada nije imao masovni fašistički pokret, srpski narod je ponosan na svoju tradiciju i branićemo je", istakao je Martinović.

foto: Ana Paunković

Đilas navikao na kavijar, ne može taj da štrajkuje glađu

Šef poslaničke grupe je istakao da Đilas ne može bez hrane ni nekoliko sati.

"Boško Obradovć se odlučio da štrajkuje glađu verovatno zato da sakrije svog vođu Đilasa, koji bez hrane verovatno ne može ni par sati. On je navikao na skupu hranu, kavijar, skupa vina... Ne može da izdrži štrajk glađu", dodao je Martinović.

On je dodao da nema više popuštanja nasilju i teroru Boška Obradovića i Dragana Đilasa.

"Pozivam nadležne državne organe i ministre, bili oni iz SNS ili bilo koje druge, da rade svoj posao, da svakome u Srbiji omogući slobodno kretanje, da novinari budu bezbedni, radnici slobodno da rade", dodao je Martinović.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track