OBRADOVIĆ, ĐILAS I JEREMIĆ ZA SUTRA SPREMAJU NOVE NEREDE NA ULICAMA BEOGRADA! Spremni smo na sve!
Foto: Beta Branislav Božić, Saša Čolić, Zorana Jevtić

spremaju haos za 13. april

OBRADOVIĆ, ĐILAS I JEREMIĆ ZA SUTRA SPREMAJU NOVE NEREDE NA ULICAMA BEOGRADA! Spremni smo na sve!

Politika -

Lideri Saveza za Srbiju, Dragan Đilas, Vuk Jeremić i Boško Obradović, za subotu 13. aprila u Beogradu spremaju nove nerede na ulicama srpske prestonice. Koliko su ogrezli u svojoj želji da nasilnim putem dođu na vlast, kad to već ne mogu na regularnim izborima, govori i jučerašnji skup "Jedan od pet miliona" održan u Topoli.

Na protestu na kome se skupilo svega nekoliko desetina građana novinar Rade Radovanović je rekao okupljenima da ne želi da širi paniku, ali na protestu opozicije u subotu, 13. aprila „moramo biti spremni na sve i svašta“, pripremajući tako Obradovićeve nasilnike za još jedno divljanje po srpskoj prestonici.

Očigledno da Dragan Đilas, Boško Obradović i Vuk Jeremić zajedno sa svojim pristalicama imaju plan da ponovo na ulicama Beograda sprovode teror i nasilje nad svima onima koji ne misle kao i oni.

To su isti oni koji su sa motornom testerom upadali nasilno u RTS, isti oni koji su nosili vešala centrom Beograda, isti oni koji su planirali upad na RTV Pink, isti oni koji su se junačili po centru Beograda razvaljujući zaštitne ograde čupajući i saobraćajne znakove, isti oni koji su nasilno pokušali da upadnu u Skupštinu grada, rušeći žene pred sobom, ali su ih one zaustavile. Neke od njih su zbog zadobijenih povreda završile i u Urgentnom centru.

Šta da očekuju građani Srbije kada čuju da su oni koji žele da ponovo vladaju "spremni na sve i svašta". Da li to znači da se u Srbiji sprema novi 5. oktobar? Da li lideri SZP hoće da ponovo gori Skupština Srbije kako bi oni došli na vlast?

Niko u Srbiji nije dužan da trpi teror onih koji nemaju poverenje građana, onih koji su vladajući ovom zemljom ojadili Srbiju, onih koji žele da vešalima i testerama prekrajaju izbornu volju birača.

Evo čime su se do sada "istakli" lideri SZS:

1. NASILNI UPAD U RTS

Predvođeni Boškom Obradovićem i Draganom Đilasom, pristalice SZS upale su u zgradu Javnog servisa u Abardarevoj. Maltretirajući zaposlene, uništavajući imovinu RTS, oni su zahtevali da im se obezbedi vanredno uključenje u Dnevnik.

foto: Printscreen

Upad će ostati upamćen i po unošenju motorne testere u zgradu RTS.

foto: Printscreen Youtube Slobodna Evropa

2. OPKOLILI ANDRIĆEV VENAC

Kako bi pokazali da su iznad zakona i da im se sve može pristalice SZS opkolile su Andrićev venac prišavši do samog ulaza u zgradu a sve u vreme održavanja konferencije za medije na kojoj je govorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

3. DIVLJANJE PO CENTRU BEOGRADA

Svoje junaštvo pokazali su sklanjajući zaštitnu ogradu i čupajući saobraćajne znakove po centralnim ulicama srpske prestonice.

foto: Nemanja Nikolić

4. POKUŠAJ UPADA U GRADSKU SKUPŠTINU I VREĐANJE NOVINARA

Boško Obradović je sa svojim jurišnicima pokušao da nasilno upadne u Gradsku skupštinu. U tome nije uspeo jer su ga žene iz Saveta za rodnu ravnopravnost grada Beograda sprečile u toj nameri. Nažalost nekoliko žena je povređeno dok su nekim damama Boškove pristalice pretile fizičkim nasiljem.

foto: Nemanja Nikolić

5. PLANIRALI UPAD NA RTV PINK

Lideri SZS prvo su danima najavljivali da će protestvovati ispred Pinka a bilo je i najave da bi sa svojim pristalicama mogli upasti u ovu privatnu medijsku kuću, ali su u poslednjem trenutku odustali.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

I dok ih je vlasnik Pinka Željko Mitrović, u ulozi di džeja, čekao sa posluženjem i dobrom muzikom, lideri SZS su se pravdali da nisu ni hteli da dođu... Tako barem kaže Branslav Lečić. Ipak njega su demantovali Đilas i Obradović koji su potvrdili da su planirali ali da se od te ideje odustalo.

Kurir.rs/Foto: Youtube, Foto: Tanjug, Zoran Žestić, Foto: Beta Branislav Božić, Saša Čolić, Foto: Zorana Jevtić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track