OTKRIVAMO TAJNI PLAN BOŠKA, ĐILASA I VUKA! Neredima će pokušati da izazovu SUKOBE I NEMIRE, a da za to lažno optuže VOJSKU I POLICIJU! Cilj je destabilizacija zemlje i uvođenje VANREDNOG STANJA!
Foto: Dragana Udovičić, Zorana Jevtić, Beta/Branislav Božić

sve unapred smislili

OTKRIVAMO TAJNI PLAN BOŠKA, ĐILASA I VUKA! Neredima će pokušati da izazovu SUKOBE I NEMIRE, a da za to lažno optuže VOJSKU I POLICIJU! Cilj je destabilizacija zemlje i uvođenje VANREDNOG STANJA!

Politika -

Lideri Saveza za Srbiju Dragan Đilas, Boško Obradović i Vuk Jeremić planiraju da sutra u Beogradu izazovu incidente koji bi doveli do uvođenja vanrednog stanja.

"Ljudi okupljeni u interesnom lobiju Dragana Đilasa sve su isplanirali. Incindenti će početi u toku održavanja mitinga a onda će se lažno prikazati da iza pokušaja nasilnog rušenja vlasti stoje pripadnici vojske i policije, čiji su sindikati najavili učešće u protestu", tvrdi odlično obavešten izvor Kurira.

Kako navodi izvor, lideri SZS žele da izazovu nerede a da u tu svrhu zloupotrebe vojne i policijske sindikate, navodeći da su oni izazvali nerede. Krajnji cilj jeste, kako saznajemo, pokušaj da vlast donesu odluku o uvođenju vanrednog stanja, što bi dodatno destibilizovalo zemlju u međunarodnoj javnosti.

Podsetimo, sledi važan sastanak u Berlinu 29. aprila o situaciji na Kosovu i Metohiji u kome bi tebalo da učestvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predstavnici Kosova.

Plan lidera SZS da izazovu nemire dolazi u vrlo osetljivom trenutku kada Srbija brani srpski narod na Kosovu i kada Albanci sa Kosova i Metohije pokušavaju na sve moguće načine da izazovu incidente na severu južne srpske pokrajine. Naime, ovih dana u Severnoj Kosovskoj Mitrovici viđeni su Albanci koji šetaju u uniformama tzv kosovske vojske a u nekoliko navrata osujećen je njihov upad na srpsku Mitrovicu.

"S druge strane država pokušava da ojača srpsku ekonomiju pokušavajući da u zemlju dovede jak automobilski koncern", kaže naš izvor.

Prema njegovim rečima lideri SZS imaju dva moguća scenarija.

"Prvi je da se sve pomeri za 20. april, što većina nije spremna da prihvati. Drugi je izazivanje incidenata i nasilnih upada u medije i institucije a da svu odgovornost svale na sindikat vojske i policije", kaže izvor Kurira.

Podsetimo, sličan pokušaj čelnika SZS da isprovociraju državu je bio prilikom nasilnog upada u RTS gde su očekivali da će izazvati takvu reakciju vlasti koju bi oni iskoristili da za nasilje i nemire optuže policiju. U većini zemalja sveta, da je neko nasilno upao u državnu televiziju, reakcija vlasti bi bila drugačija. Ali državni vrh Srbije je doneo dobru odluku kojom je izbegnuta ekslalacija nasilja.

Đilas i Obradović su ponovo pokušali da isprovociraju reakciju države onog dana kada su opkolili zgradu Predsedništva na Andrićevom vencu u kojoj se u tom trenutku nalazio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. I tada su želeli da naprave nemire za koje bi kasnije optužili policiju, ali im ni tada to nije pošlo za rukom.

Ovo u subotu 13. aprila je novi pokušaj Đilasa, Obradovića i Jeremića da za nerede koje izazivaju i prave oni i njihovi jurišnici, budu okrivljeni vojska i policija.

Kurir.rs/Foto: Zorana Jevtić, Foto: Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track