Najnovije vesti

POSLANICI I ODBORNICI VLADAJUĆE PARTIJE ČUVAJU INSTITUCIJE OD NASILJA OPOZICIJE: Nećemo dozvoliti promenu izborne volje građana (FOTO)
Foto: Tanjug/SNS

širom srbije

POSLANICI I ODBORNICI VLADAJUĆE PARTIJE ČUVAJU INSTITUCIJE OD NASILJA OPOZICIJE: Nećemo dozvoliti promenu izborne volje građana (FOTO)

Politika
10:31h

Poslanici, odbornici i članovi Srpske napredne stranke (SNS) ušli su juče ne samo u parlamente Srbije i Beograda i beogradske opštine, već i u skupštine u više gradova i opština u Srbiji s namerom da, kako su saopštili, spreče pokušaj opozicije da nasiljem promeni izbornu volju građana.

Pored toga, odbornici SNS-a organizovali su slične akcije i u gradovima i opštinama gde nisu na vlasti, kao što su Šabac, Paraćin, Stari grad.

Poslanici vladajuće većine u Skupštini Srbije i Skupštini grada Beograda ranije juče ušli su u ove institucije sa idejom da tu ostanu sve dok, kako kažu, postoji opasnost od nasilnog preuzimanja institucija.

foto: Tanjug/SNS

Sa objašnjenjem da žele da sačuvaju izbornu volju građana u skupštinama beogradskih opština Vračar, Voždovac, Rakovica, Barajevo, Savski Venac, Grocka, Zemun, Čukarica, Palilula, Sopot, Lazarevac, Surčin, Obrenovac... odbornici vladajuće stranke ameravaju da ostanu do daljnjeg.

Nešto posle 17 časova, nekoliko pristalica SNS-a ušlo je u opozicionu opštinu Stari grad u Beogradu, a o tome je na svom tviter nalogu obavestio predsednik te opštine Marko Bastać.

Odbornici Srpske napredne stranke Užice i Socijalističke partije Srbije, zajedno sa svojim koalicionim partnerima, ušli su u prostorije Skupštine grada Užica, gde su na vlasti, navodeći da svojim prisustvom žele da brane tu instituciju od mogućeg nasilja opozicije narednih dana.

"Nemamo ništa protiv toga da neko protestuje na miran način niti protiv drugačije volje, ali vlast u Srbiji se dobija isključivo na izborima, a ne divljaštvom, huliganstvom, kršenjem zakona, Ustava i ugrožavanjem bezbednosti građana Srbije", rekao je odbornik Srpske napredne stranke Mihailo Balaban.

foto: Tanjug/SNS

On je dodao da je apsurd da opozicija ističe transparente "Stop nasilju", a da istovremeno lome ograde, razbijaju stakla, na silu upadaju u zgradu RTS-a, u beogradsku skupštinu, da nose vešala, motorne testere, vređaju žene, prete šamarima i slično.

Naprednjaci su ušli i u druge opštine u Srbiji, kao što su Bačka Palanka, Smederevska Palanka, Smederevo, Gornji Milanovac, Pančevo, Ivanjica, Lučani, Prijepolje, Mladenovac, Kovin... navodeći da neće dozvoliti teror manjine nad većinom.

"Kao predstavnici građana, koji su izabrani na izborima i to sa ubedljivom podrskom, nasa duznost je da cuvamo institucije i volju koju su građani iskazali na izborima", saopštio je predsednik Gradske opstine Mladenovac Vladan Glisić.

Članovi Srpske napredne stanke (SNS) i njihovi simpatizeri juče su se okupili ispred zgrade Skupštine opštine Paraćin zahtevajući da istražni organi reaguju na nasilje, koje, kako su istakli, lideri SzS, uključujući i predsednika te opštine Sašu Paunovića, sprovode nad građanima Srbije.

Odbornici Srpske napredne stranke ušli su i u prostorije Gradske uprave Šapca navodeći da su to učinili sa namerom da odbane dostojanstvo tog grada, jer je, kako kažu, sve ono što poslednjih meseci radi gradonačelnik Nebojša Zelenović ispod svakog dostojanstva.

foto: Tanjug/Dušan Aničić

Zamenik predsednika Skupštine opštine Prijepolje Predrag Matović izjavio je da je svaki pojedinac dužan da poštuje Ustav Republike Srbije i da niko ne može prisvojiti suverenost od građana niti uspostaviti vlast mimo volje građana koja je izražena na izborima.

"Mi odbornici Srpske napredne stranke u opštini Prijepolje kao i ogromna većina građana Prijepolja dajemo punu podršku legalno izabranoj vlasti na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem", rekao je Matović na vanrednoj konferenciji za novinare.

Odbornici Ivanjice naveli su da su ih građani birali većinom glasova na demokratskim i slobodnim izborima i da su dužni da interes istih tih građana štite u instituciji kao što je Skupština opštine, a ne na ulici.

Odobrnici Srpske napredne stranke će od danas biti u Skupštini Grada Pančeva i ovom odlukom braniti demokratske tekovine, ustavni poredak i izbornu volja građana, i neće, kako navode, biti taoci "razjarenih hordi Saveza za Srbiju".

Odbornici SNS u Smederevskoj Palanci navode da je ta opština bila devastirana i zadužena od onih koji danas šetaju, prave nerede, terorišu narod, i da neće to više neće dozvoliti.

foto: Tanjug/SNS

"Nećemo da dozvolimo da građani Smederevske Palanke ostanu bez vode, bez ulične rasvete, razrovanih ulica, trotoara, u dugovima do guše, a pre svega bez dostojanstva na koje ima pravo svaki građanin Smederevske Palanke a i Republike Srbije", navode u saopštenju.

Opština Lučani je miroljbiva opština, a ne opština mržnje, vešala, testera i nasilj i treba da ostane ona u kojoj se svaki dan smanjuje nezaposlenost i gde se na svakom koraku vidi trud i rad, kao i promena za koju smo se borili i za koju smo dobili veliku podršku građana, naveli su odbornici SNS u toj opštini.

Naprednjaci u Smederevu kažu da da to treba da bude grad u kome je nezaposlenost svakim danom sve manja i manja, gde se mnogo radi i gradi, gde se mladi obrazuju, a natalitet povećava.

Srpska napredna stranka navodi da je sa svojim koalicionim partnerima u Velikoj Plani pokrenula intenzivan razvoj ekonomije, komunalne infrastrukture, zdravstva, kulture, obrazovanja, dečije i socijalne zaštite i nevladinog sektora, povećana je zaposlenost, izgrađeni i obnovljeni industrijski objekti.

Odbornici SNS u Čačku zajedno sa koalicionim partnerima kažu da je Čačak grad ljubavi, demokratije i tolerancije, a ne grad mržnje, fašizma, međusobnih podela i nasilja.

"Građani Čačka su više puta jasno pokazali svoju politički volju i ista ne može biti ugrožavana od strane onih koji poverenje građana Čačka nemaju", poručuju odbornici SNS iz Čačka.

foto: Tanjug/SNS

Predstavnici vlasti u Vršcu kažu da Vršac mora da ostane grad mira i tolerancije, u kojem neće "ostrašćeni pojedinci izlivati govore mržnje koristeći se bestijalnim lažima" i da ostane grad u kojem neprestano teku projekti, grad koji će za nekoliko meseci imati najsavremenije obrazovne i zdravstvene ustanove.

Odbornici SNS kažu i da je Inđija mesto mira, tolerancije i napretka, mesto u kojem je u poslednje 2,5 godine stiglo devet novih investicija.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...