STEFANOVIĆ JASAN: Policija je u Skupštini da bi sprečila paljenje zgrade, krađu slika, nameštaja i da obezbedi sigurnost poslanika! Dovoljan ih je broj da spreče da se bilo šta loše dogodi
Foto: Marina Lopičić

po odobrenju generalnog sekretara Narodne Skupštine

STEFANOVIĆ JASAN: Policija je u Skupštini da bi sprečila paljenje zgrade, krađu slika, nameštaja i da obezbedi sigurnost poslanika! Dovoljan ih je broj da spreče da se bilo šta loše dogodi

Politika -

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da se policija nalazi u zgradi Skupštine da spreči da neko ponovo pokuša da pali tu zgradu, krade slike i nameštaj i da obezbedi sigurnost za sve poslanike i radnike u toj instituciji.

Stefanović je na svom tviter nalogu napisao da je policija u Skupštini po odobrenju generalnog sekretara Narodne Skupštine.

"Ako je neko planirao da upada u državne institucije, kao što je to bio slučaj sa zgradom RTS-a, to neće moći", poručio je Stefanović.

On je dodao da policija na teritoriji Srbije nije zaustavila nijedan autobus ni kombi koji su prevozili putnike ka Beogradu. "Nemojte da širite lažne vesti", poručio je on.

Niko nije zaustavljao poslanike

Stefanović je takođe izjavio da je broj policajaca u Domu Narodne skupštine dovoljan da spreči da se bilo šta loše dogodi i da svakoga ko namerava "bilo kakvim drugim terorom da sprovodi svoju politiku, odvrati od toga".

Stefanović je u pisanoj izjavi negirao tvrdnje pojedinih opozicionih poslanika da policija sprečava kretanje u Domu Narodne skuštine.

"Niko ih nije zadržavao, niko ih nije zaustavljao, niko ih čak ništa nije ni pitao. Kao i do sada narodni poslanici, kao i svi zaposleni u Skupštini, mogu da se kreću potpuno slobodno, mogu da obavljaju sve svoje redovne zadatke, mogu da drže konferencije za štampu, budu u svojim kancelarijama i da rade šta god žele", rekao je Stefanović.

On je u pisanoj izjavi naveo da policija nikome neće dozvoliti da upada u to predstavničko telo, kao ni bilo kakvo nasilje nad imovinom i poslanicima i tako "pokuša da postigne neki politički cilj".

Prema njegovim rečima, upad demonstranata u zgradu Radio televizije Srbije nije očekivao.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova procenjuje da je danas u Skupštini potrebno prisustvo određenog broja policajaca", rekao je Stefanović.

Generalni sekretar Narodne Skupštine Srbije Srđan Smiljanić potvrdio je danas da je dao saglasnost za ulazak policije u zgradu Skupštine. U saopštenju se navodi da je dozvala izdata u skladu sa članom 71. stav 2. Zakona o Narodnoj Skupštini.

"U svojstvu generalnog sekretara dao sam saglasnost da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uđu u zgradu, jer imamo zakonsku obavezu da zaštitimo ljude i ovo zdanje od potencijalnog nasilnog upada", piše u saopštenju.

(Kurir.rs/Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja