Najnovije vesti

MILUTIN MRKONJIĆ O SAHRANI MIRE MARKOVIĆ: Red je da država pomogne! 16 godina je živela van države, 12 godina Slobina deca ne mogu na grob ocu!
Foto: Zorana Jevtić

Počasni predsednik SPS-a

MILUTIN MRKONJIĆ O SAHRANI MIRE MARKOVIĆ: Red je da država pomogne! 16 godina je živela van države, 12 godina Slobina deca ne mogu na grob ocu!

Politika

Počasni predsednik SPS-a i poslanik Milutin Mrkonjić smatra da država treba da pomogne oko sahrane Mirjane Marković, koja je umrla u Rusiji.

 

U Rusiji je u nedelju u 77. godini preminula Mirjana Marković, supruga nekadašnjeg predsednika Slobodana Miloševića i predsednica Jugoslovenske levice.

Mrkonjić kaže da je, kada se govori o optužbama protiv Mire Marković, zapravo reč o marketingu.

- Ona jeste bila politički aktivista, jeste bila levičarka, žena britkog uma i oštrog jezika, jeste bila žena Miloševića i kao takva mogla je da ima uticaj i na donošenje odluka. Ali, odmah da razbijemo tu famu, ja sam na žalost u Hagu postao pravi prijatelj porodice Milošević.

 

Vreme je da se demantuju ti naslovi. Neću ja da govorim o tome, žena je umrla. Milošević je sve demantovao u intervjuu", rekao je Mrkonjić koji podseća da je Milošević tada jasno rekao da ni jednu državnu odluku nije donela njegova supruga, već državni organi.

 

Na pitanje da li misli da i danas, nakon svega, treba da brani porodicu Milošević, Mrkonjić kaže:

 

- Odbrana porodice Milošević nije odbrana od strane mene, već je red da kada umre državnik ili njegova žena posle 16 godina u izgnanstvu, valjda će država pomoći.16 godina je živela van države, 12 godina njegova deca ne mogu na grob ocu - kaže on.

 

Mrkonjić takođe očekuje da, ukoliko deca Mirjane Marković i Slobodana Miloševića odluče da se njihova majka sahrani u Srbiji pored Miloševića, država bude ta koja će to omogućiti, odnosno da će omogućiti deci da sahrane majku i obiđu očev grob.

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...